John Carpenter'ın Hayalinde Oyun Müziği Bestelemek Varmış

Çok da güzel olur

Birbirinden kült filmlere ve müziklere imza atmış olan ünlü yönetmen / besteci John Carpenter'ın hayalinde bir video oyun için müzik bestelemek varmış. Carpenter'ın filmleri zaten birbirinden nefistir, Prince of Darkness, They Live, In the Mouth of Madness, The Thing, Escape from New York, Big Trouble in Little China..

Ama belki bilmiyor olsanız da kendisi aynı zamanda müthiş bir bestecidir, filmlerindeki unutulmaz müziklerin çoğu kendi eseridir. Hatta Nuri Alço filmlerinde bolca duyulan müziklerden biri de Carpenter'ın The End isimli müziğidir :) Dıt dırı dırı dırı dı rıt diye çalan. Neyse aşağıya videosunu koyayım en iyisi.

Carpenter, Consequence of Sound'a verdiği röportajda oyunlara duyduğu sevginin işleri üzerinde etkisi olup olmadığı yönündeki bir soruya şu cevabı vermiş: "Bunu hiç düşünmemiştim, ama sanırım bir parçam bir oyun müziği bestelemek için yanıp tutuşuyor. Ama kimsenin beni işe alacağını sanmıyorum. Kimse oyunlara müzik yapmam için beni düşünmüyor, cidden harika olurdu!"

John Carpenter böylesine bir açık kapı bıraktıktan sonra stüdyoların hemen gidip kapısını çalmasını umuyorum şahsen. Akıllara yer eden melodilerini şöyle süper bir oyun eşliğinde dinlesek fena mı olurdu?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum