Jonathan Blow, Braid Anniversary Edition Satışlarının Korkunç Olduğunu Söyledi

Blow'un büyük hayal kırıklığı yaşadığı belli

Tüm zamanların en başarılı indie oyunlarından biri, aynı zamanda indie oyunların yükselişinin de öncüsü olan Braid bildiğiniz gibi bu yıl Anniversary Edition versiyonuyla bir kez daha karşımıza çıktı. Ancak oyunun yaratıcısı Jonathan Blow'dan gelen bilgiler, satışların hiç de beklendiği gibi gitmediğini gözler önüne seriyor.

Öncelikle şunu söylemekte fayda var. Braid Anniversary Edition Netflix kütüphanesine de gelmişti, bu yüzden oyunu satın almak yerine Netflix üzerinden oynamayı tercih eden de bir oyuncu kitlesi olduğunu hesaba katmak gerek.

Anniversary Edition çıktıktan altı gün sonra Blow oyunun satışlarına dair henüz kesin bir şey söyleyemeyeceğini, bir yargıya varmak için henüz çok erken olduğunu söylemişti. "İlk günden bir milyon kopya falan satmadık. Sonuçta bu bir remaster. Hype seviyesi olarak bunun yeni bir oyunla benzer performans göstermesini bekleyemezsiniz. Yine de neler olacak göreceğiz." demişti.

Oyunun çıkışından 34 gün sonra ise oyunun iyi satıp satmadığına dair bir soruya "Satışlar korkunç" cevabını vermişti Blow. "Standartlarınızın ne olduğuna bağlı. Eğer nostaljik işleri kıyaslayacak olursanız, mesela Steam'deki Jeff Minter oyunu veya Atari 50, tüm bunlardan daha çok sattı. Ama firmanın hayatta kalması için gerekene kıyasla köpek boku gibi sattığını söyleyebilirim. Kısacası geleceğimiz belirsiz. İşler iyi gitmiyor." demişti Blow.

68 gün sonra ise Blow satışların gidişatından memun musunuz sorusuna: "hayır, satışlar gerçekten korkunç, acayip korkunç" demişti.

Geliyoruz 74 gün sonrasına... Blow kendi programlama dili olan Jai üzerinde çalışıyor bildiğiniz gibi, bununla ilgili bir soru yöneltilmiş Blow'a ve Jai üzerinde kaç kişinin tam zamanlı çalıştığı sorulmuş. Blow'un buna cevabı ise iç karartıcı: "Sıfır kişi, çünkü kimseye maaş verecek durumumuz yok, çünkü satışlar çok kötü."

Braid: Anniversary Edition'ın inceleme puanları iyi olsa da görünüşe göre Blow için tam bir hayal kırıklığı olmuş. Eğer gelecek projeleri için sadece bu Anniversary Edition'a bel bağladıysa, o zaman Blow'dan yeni bir oyun (veya Jai'yi) görmemiz çok uzun zaman alacak demektir.

YORUMLAR
Mert
1 Ağustos 2024 13:56

Gerçekten çok zeki biri ama izlediği yol ilginç geliyor bana. Braid: Anniversary Edition'ın reklamı da yapılmadı doğru düzgün

Parolamı Unuttum