Kafa Çalıştırıcı Bir Bulmaca Geliyor Bu Yana: Pavilion

Bir vadi ismi geliyor aklıma sanki…

İyi fikirler daima taklit edilirler. Bu sanatın hemen hemen her alanında böyledir. Ömrünüzü verip Yüzüklerin Efendisi gibi bir külliyat yazarsınız, zibilyon tane taklitçiniz çıkar. Ama eserinizden esinlenip daha güzel şeyler çıkaranlar da vardır elbette. Mesela Commandos’tan yola çıkıp öncülü her anlamda geride bırakan Desperados gibi…

Pavilion da tam olarak bu ikinci örneğe girecek gibi görünüyor. Tarz ve stil olarak feci derecede Monument Valley adlı şahane mobil oyunu hatırlatıyor çünkü. Ama kendisi küçük bir kızın değil de yetişkin bir adamın maceralarını konu alıyor. Üstüne üstlük PC ve PS4’ün gücünü de arkasına alarak oynanışa da bazı çeşitlilikler getirecek gibi görünüyor. En azından videolardan çıkardığım izlenim bu oldu.

Ek olarak Tony Gerber adlı elektronik müzik sanatçısının ellerinden çıkan parçaları da bir harika doğrusu. Kısacası beni tavlamayı başardı oyun. Eğer sizin üzerinizde de aynı etkiyi bırakmayı başardıysa kendisine Steam Greenlight üzerinden desteğinizi verebilirsiniz.

Pavilion iki kısım olarak piyasaya çıkacak. Birinci bölümü bu yılın sonlarına doğru, ikinci kısmıysa 2016 yılı içerisinde PC, PS4 ve Vita üzerinden bizlerle olacak. O zamana kadar bu videolarla idare edeceğiz artık.

pavilion-1

YORUMLAR
Parolamı Unuttum