Kağıt Sanatıyla Yapılmış İnanılmaz Güzel Bir Honda Reklamı

Hayallerinizin sizi nereye götüreceğini bilemezsiniz…

Ülkemizde de çok yaygın bir marka olan Honda, bugün dünyanın bir numaralı motor üreticisi koltuğunda oturuyor. Ancak her başarı hikâyesinde olduğu gibi onun geçmişinde de mütevazı bir başlangıç ve kocaman bir hayal yatıyor.

Her şey şirketin kurucusu Soichiro Honda’nın küçük köylerine gelen ilk arabayı görmesi ve çıkardığı egzoz kokusuna hayran kalmasıyla başlıyor. 15 yaşında evini terk edip garajlarda çalışmaya başlayan, 22 yaşında kendi tamirhanesini açan Honda’nın en büyük aşkı makineler ve icatlar hâline geliyor.

İlk üretimini motosikletlerle yapan Honda, ürettiği araçlarla motor sporlarına katılarak birincilik elde etti. Ardından otomobillere, spor arabalara ve Formula 1’e yöneldi. Bunu sürat tekneleri, uçaklar, hatta robotlar takip etti. Bugün ASIMO’yu tanımayanımız, bilmeyenimiz yoktur herhalde, değil mi?

İşte Honda’nın motorlara ve motor üretmeye duyduğu bu sevdayı çok güzel özetleyen, tamamen kâğıt sanatından ve stop-motion tekniğinden yapılma, harika bir reklam yayınlandı geçtiğimiz hafta içerisinde. İlk motorun üretimini, ardından motosiklete dönüşmesini, kazanılan yarışı, sürat teknelerine atılan adımı, arabaların gelişimini… kısacası tarih içerisinde yaptığı yolculuğu izliyoruz bu müthiş çalışmada.

68 kişinin birlikte çalışarak hazırladığı bu reklamın nasıl hazırlandığını da görmek isterseniz hemen altındaki making-of videosuna da bir göz atabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum