Kart Oyunlarını Poker İle Birleştiren Aces & Adventures Çıktı!

Çok iyi görünüyor

Batılıların "deck-builder" adını verdiği oyun türü benim için adeta bir rahatlama seansı. Yalnız bu türün sadece tekli oyuncu kısmını seviyorum. Rekabet işi kafamı çok daha fazla yorduğu için girip birkaç el oynayabileceğim Slay the Spire ya da The Lord of the Rings: Adventure Card Game gibi oyunları tercih ediyorum.

İşte o oyunlardan biri olan Aces & Adventures, beni ciddi anlamda şaşırtan Steam sürprizlerinden biri oldu. Ünlü YouTube kanalı Yogscast ekibinin oyun departmanın geliştirdiği Aces & Adventures, geleneksel kart oyunu yapısını poker ile birleştirerek ortaya ilginç bir iş çıkartmış.

Kendi destenizi yaratmanızın ardından savaşlar, poker elleri üzerinden dönüyor. Yani periniz varsa karşıya per değeriniz kadar hasar verebiliyorsunuz. Kısacası vereceğiniz hasar, geleneksel poker ellerine göre belirleniyor. Bu da her iki dünyanın tutkunlarını memnun edecek bir oynanış çıkartmış ortaya.

Aynı Slay the Spire gibi rogue-like bir yapıya sahip olan oyun, Steam'de de olumlu eleştiriler almış. Yapılan 655 yorumdan yüzde 90'ı olumlu görünüyor. Olumsuz yorumlar ise erişebilirlik seçeneklerinin kısıtlı olmasından dem vuruyor genellikle.

Tek sıkıntı ise oyunun fiyatı... 20-30 saat kadar oynayabileceğiniz oyunun fiyat etiketi 190 TL.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum