Kayıp Oyunlar - 1. Bölüm: The Cat Lady

"İçimdeki karanlık dışardakine benzemez."

Oyun dünyasının arka sıraları, karakter oyuncuları, figüranları Kayıp Oyunlar'da ses veriyor. Gözardı edilmiş, hakkı yenmiş oyunları, yasaklanmış yapımları ve onların yaratıcılarını, dikkatini kenarda köşede kalmışlardan, aşırı romantiklerden, bunamışlardan, delilerden alamayan B. Emre Ülgen anlatıyor.

Kayıp Oyunlar'da ya gün yüzüne çıkamamış, ya tuhaflıklarıyla insanları kaçırmış ya da en iyi ihtimalle cüretleriyle bir süre ortalığı karıştırıp silinmiş fakat en nihayetinde arkada kalmış, kusurlu oyunlar anlatılıyor. Tabii, genel geçer oyun ölçütlerine aldırış etmeyen, garip ayrıntılara, görünmez güzelliklere ve göz alıcı çirkinliklere odaklanan, oyunların deliliğine yaraşır bir anlatımla.

Kayıp Oyunlar'ın ilk bölümüne 2009 yılında alelacayip hikâyesi ve fazla cesur temalarıyla, hurdacı oyuncular arasında bir kült olmuş Downfall'un yapımcısı Remigiusz Michalski'nin geçtiğimiz yıl çıkan oyunu The Cat Lady konuk oluyor. Tabii sadece kendisi değil, kedileri, korkuları, hatıraları ve hatırlattıkları da.. 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum