Kevin Feige, MCU'nun Yeni Büyük Dönemini İşaret Etti

Secret Wars yolda olabilir

Avengers: Endgame ile birlikte Marvel Sinematik Evreni içerisinde bir yaprak dökümü başlamıştı. Spider-Man: Far From Home ile MCU'nun üçüncü dönemine resmen son noktayı koyduk ve özellikle Disney+ dizileriyle birlikte çok daha farklı bir dördüncü döneme giriş yaptık. Tam da beklenildiği üzere dördüncü aşama MCU için bir geçiş dönemine sahne oldu, genelde orijinal Avengers üyeleri için halef/selef serüvenlerine tanıklık ettik. Hawkeye ve Black Widow'a da kendi projeleriyle veda ettik. Artık dördüncü aşamanın sonuna geliyoruz ve beşinci aşamada bizleri çok daha büyük bir olaylar silsilesi bekliyor.

MCU'nun büyük patronu Kevin Feige Total Film'e verdiği son röportajında MCU'nun geleceğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu;

"Dördüncü aşamanın sonuna doğru yaklaşırken bence insanlar artık önümüzdeki dönemde neler olacağını görmeye başladı. Bana göre ortada çok fazla ipucu vardı, en azından bana öyle geldi. Önümüzdeki dönemin nereye doğru gideceği belli."

Bu açıklamanın özellikle Doctor Strange 2'nin ardından yapılması hayranların kafasında hemen Secret Wars çizgi romanını canlandırdı. Zira evrenlerin çarpışması, türlü türlü paralel evrenin bir araya girmesi derken Secret Wars hikayesi için şahane bir zemin hazırlandı. Ancak çizgi romanlarda Doctor Doom'un ön plana çıktığı hikayeyi yine MCU usulü biraz daha değiştirilmiş şekilde görmemiz epey olası. Özellikle Kang'ın daha aktif bir şekilde yer alacağı farklı bir Secret Wars uyarlaması izleyebiliriz.

Dördüncü aşamayı sonlandırmaya yaklaşırken dördüncü Thor filmi Love and Thunder ve Hulk'ın varisiyle tanışacağımız She-Hulk dizisi de epey önemli olabilir. Ayrıca Wakanda'nın geleceğinin şekilleneceği Black Panther: Wakanda Forever ve Guardians of the Galaxy'e veda edeceğimiz üçüncü film de yine MCU'nun hem dünyadaki hem de kozmik evrendeki yapısı hakkında fikir verecektir. Artık beşinci aşamayla birlikte özellikle X-Men ve Fantastik Dörtlü konusundaki beklentiler de zirve yapmış durumda. Bakalım gerçekten MCU formülüyle bezenmiş bir Secret Wars hikayesi mi izleyeceğiz? Yoksa Kevin Feige ve arkadaşlarının kafasında bambaşka hikayeler mi var? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum