Kickstarter Hacklendi!

Hesaplar tehlikede.

Son yıllarda özellikle oyun dünyasında çok özel bir yere sahip olan kaynak bulma sitesi Kickstarter'da güvenlik ihlali gerçekleştiği açıklandı!

Kickstarter CEO'su Yancey Strickler'ın resmi blog sayfasından yazdıklarına göre site geçtiğimiz Çarşamba günü bir hacker saldırısına uğradı. Güvenlik firmasının sunduğu raporlar doğrultusunda ortaya çıkan bu gelişmenin birinci ağızdan ve çok zaman geçmeden duyurulması takdir edilse de zararın tam olarak ne kadar olduğu kullanıclar tarafından bilinmiyor ve bir panik havası hakim.

Strickler'ın blog sayfasında belirttiğine göre olayı gerçekleştiren hackerlar, üyelerin kullanıcı adlarını, e-mail adreslerini, ev adreslerini, telefon numaralarını ve şifrelerini ele geçirmiş olabilir. Çünkü bu dataların olduğu bölümlere sızıldığı açık bir şekilde belirtildi. Ama Çarşamba gününden sonra herhangi bir sızma gerçekleşmedi. Kullanıcılardan şifrelerini değiştirmeleri de rica edildi.

Pek tabii herkesin merak ettiği ise kredi kartı bilgileri. Bu konuda kesinlikle bir tehlike olmadığı ve hiç bir kredi kartı bilgisine erişilmediği şeklinde açıklamalar kullanıcıların yüreklerine su serpti. Bütün bu olayların ardından Kickstarter, bu hack olayı ile yasal olarak savaşacağını ve güvenlik önlemlerini daha da arttıklarını da açıkladı. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum