Kingdoms of Amalur Remastered İçin EA'in İzni Gerekiyormuş

EA'ciğim, aradan çekilir misin?

THQ Nordic'in Kingdoms of Amalur: Reckoning'in haklarını satın almış olması oyunu zamanında çok sevmiş olan hayranlarını (buyrun benim) oldukça heyecanlandırmıştı. Sonuçta 38 Studios ellerindeki tüm materyali ve oyunun tüm haklarını THQ Nordic'e verdiğine göre gerek Remastered, gerek yeni oyun için bir engel kalmamış olmalıydı ama işin aslı öyle değilmiş sevgili Oyungezerler.

Eurogamer'in haberine göre THQ Nordic ile bu konuda mailleşmişler ve THQ Nordic temsilcisinin konu ile ilgili sözü aynen şöyle: "Reckoning'in yayın hakları hala EA'in elinde"

Dolayısıyla yeni oyun için bir sorun olmaz ama iş Reckoning'in yeniden yayınlanmasına veya Remastered'a gelince öncelikle EA'den izin alınması gerekiyor ve EA buna yeşil ışık yakmazsa durum biraz yaş gibi.

THQ Nordic'in açıklaması şöyle devam ediyor: "Bu aşamada biz yalnızca fikri mülk haklarını satın aldık. Hepinizin aklındaki soruları biliyoruz (remaster, remake, mevcut nesle uyarlamalar vs) ama bunlara şimdilik cevap vermemeyi tercih ediyoruz. Öncelikle kafamızı toplayıp ödevimizi yapacağız, seriye iyice hakim olup da kendimize güvendiğimiz zaman konuşmaya başlayacağız".

Gerçekten de Kingdoms of Amalur: Reckoning zamanında EA Partners etiketi altında yayınlanmış bir oyundu. THQ ile EA arasında bu konuda görüşme olur mu, olursa sonucu ne olur merakla bekliyor olacağız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum