Kojima Diyor Ki: MGS V'te Küçük Çelişkiler Olabilir

You've created a time paradox

Önümüzdeki ilkbaharda çıkacak olan MGS V: Ground Zeroes'ta (bkz: haberimiz) ve sonrasında gelecek olan ana oyun The Phantom Pain'de serinin geri kalanıyla örtüşmeyecek küçük çelişkiler olabilir. Hideo Kojima öyle diyor.

Kotaku'ya röportaj veren Kojima "Bu kadar çetrefilli bir hikâyede, üstelik zaman olarak başka oyunların arasında geçen bir oyunda çelişkiler olmamasını nasıl başarıyorsunuz?" sorusuna bu konuda çok zorlandığı cevabını verdi.

"Eminim Star Wars'un hikâyesini yazanlar da aynı zorlukları yaşamıştır. Zaman çizgisinin ortasından bir hikâye yazmaya çalıştığınız zaman küçük detaylarda bazı çelişkiler oluyor. Ama önemli olan eğlenceli, etkileyici ve öncekilerin üstüne çıkan bir şey ortaya koymak. Ve bazen bunu yapabilmek için, daha iyi bir tecrübe sunabilmek için, hikâyede bazı tutarlılıklardan feragat etmek zorunda kalırız. Umarım takipçilerimiz ve oyuncular bunu anlayışla karşılar ama bazı tutarsızlıklar olsa da elimden gelenin en iyisini yazmam gerek."

Kojima ayrıntıya girmedi, o nedenle çelişkilerin gerçekten küçük olup olmayacağını oyunu oynadığımızda göreceğiz. Başkası dese "Ne yapıyorsun? Lore'u berbat edeceksin?" tepkisi verirdim ama Hideo Kojima sonuçta. Kredisi boldur kendisinin.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum