Lawbreakers Serbest Düşüşe Devam Ediyor

Bu hâllere düşecek adam mıydın CliffyB?

 Unreal Tournement ve Gears of War serilerinin arkasındaki isim, Cliff Blezinski ya da nam-ı diğer CliffyB'nin son projesi LawBreakers çok sıkıntılı günler yaşıyor. 

Overwatch, CS:GO ve PUBG'nin domine ettiği online FPS marketine, 30 dolarlık bir fiyat etiketiyle giren LawBreakers, resmi olmayan satış rakamlarına göre Steam üzerinde sadece 60 bin kopya satmayı başarabildi. Ama CliffyB ve Boss Key'deki ekibinin en büyük sıkıntısı oyunun düşük satış rakamı değil. Her ne kadar oyuncular tarafından Overwatch'a benzetilse de, aslında çok daha değişik bir sanat tasarımı ve oynanış dinamiklerine sahip LawBreakers'i, son 24 saatte Steam üzerinde sadece 260 kişi aynı anda oynadı. Hatta bu yazının yazıldığı anda, LawBreakers'ın çevrim içi arenasında frag peşinde koşan oyuncu sayısı 49'du. Bu korkunç sayı, doğal olarak hem yapımcı Boss Key'i; hem de LawBreakers'ından keyif alan ama oynayacak oyuncu bulamayan insanların canını sıkmakta. 

Ben de her ne kadar LawBreakers'da geçirdiğim sürede oyundan zevk alsam da, oyuncu sayısı grafiğindeki aşağıya doğru çakılan devasa oku görmezden gelmek mümkün değil. Oyunun ileride kaçınılmaz olarak free-to-play'e evrilmesiyle belki CliffyB ve ekibi aradıkları kanı bulur. Yoksa LawBreakers bu gidişle, en başta geçtiği yeri kasıp kavuran ama sonunda laptopa usb'den bağlanan bir fan gibi etkisiz bir fırtına olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum