League of Legends Türkiye Büyük Finali Nasıl Geçti?

Rito bize harika bir gün yaşattı

Türkiye'nin en büyük eSpor organizasyonu olan League of Legends Türkiye Büyük Finali oyunseverlere harika bir gün yaşattı. Biletleri çıktığı gün tükenen etkilinlik 10.000 civarındaki izleyiciye ev sahipliği yaptı.

Oyungezer ekibi olarak günün erken saatinde Ülker Sports Arena'daydık. Dışarıdaki inanılmaz kalabalık arasında dolaştık, seyirciler ile sohbet ettik. Gelenlerin üzerlerinde Beşiktaş ve Dark Passage formaları görmek çok güzeldi. Fakat Beşiktaş formalı arkadaşlar ile yoldan geçenler arasındaki diyaloglar günün erken saatlerinin kesinlikle en eğlenceli anlarıydı. Bildiğiniz gibi Ülker Sports Arena Fenerbahçe'nin maçlarının oynadığı salon. Doğal olarak Beşiktaş formalı gençleri görenler bir Beşiktaş - Fenerbahçe maçı olduğu zannettiler. 

- Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin maçı mı var?
+ Hayır Beşiktaş ve Dark Passage
- Yabancı ile oynuyor?
+ Hayır ikisi de Türk takımı
- Basketbol mu?
+ League of Legends
- .....

Zevkle dinledim iki tarafın da verdikleri karşılıklı mücadeleleri. Eminim ilerleyen yıllarda çoğu insan bir bilgisayar oyunu için on binlerce insanın niye toplandığını garipsemeyecek. Yüzümü güldüren bir diğer olay da ailesi ile gelen çocuklardı. Onlarla röportaj yapmaya çok çalıştık fakat utandılar, ebeveynlerinin arkalarına saklandılar. Küçük yaşta sevdiği oyunun finaline gelmek isteyen ve çocuklarını getiren ailelere kucak dolusu sevgi gönderiyoruz. 

Basın kartlarımızı alıp içeriye göz atmak için oyun alanına geldiğimizde ağzımız açık kaldı. LCS finallerini, Worlds finallerini hiç aratmayan hatta yer yer daha estetik olan bir sahne ile karşılaştık. Seyirciler arasında birbirinden başarılı cosplay'ciler, Teemo şapkalı insanlar ve ellerindeki pankartları çılgınlar gibi sallayan ateşli taraftarlar harika bir görüntü oluşturuyordu. Zaten Türk seyircisinin diğer seyirciler ile ayrıldığı nokta burada. Hem salonun içerisinde hem de dışarısında etkinlik başlayana kadar çok dolaştık, bol bol röportaj yaptık. Herkes o kadar heyecanlı ve tutkluydu ki gözlerimiz yaşardı bu manzara karşısında. 

lolfinal-big

Türkiye Büyük Finali'nin başlamasına az bir süre kala yerlerimizi aldık ve geri sayıma odakladık. Sayaçta yazan süre bazen 10-15 dakika geri attı ve tribünlerden gelen uğultu kulakları sağır ediciydi. Seyirciler aç bir şekilde bekliyorlardı. Geri sayım bittiğinde ise harika bir DJ Sona gösterisi ile karşılaştık. Yılların rockçısı olarak ben bile eller havaya yaptım, o kadar başarılıydı!

Aldığımız gaz Burcu Esmersoy'un sahneye çıkması ile devam etti. Böyle büyük bir finali Burcu Esmersoy'dan başkası sunamazdı ve harika bir başlangıç oldu. Riot ekibinin maç öncesi analizleri ile yasaklama ve seçim ekranına geldik ve finalin ilk mücadelesi başladı. Oldukça heyecanlı başlayan maç ne yazık ki teknik bir aksaklık sonucunda yarıda kaldı. Öğrenebildiğimiz kadarı ile altyapı kaynaklı bir sorundu ve düzelene kadar yaklaşık kırkbeş dakika beklemek zorunda kaldık. O biriken heyecan ve coşku kaybolur diye düşünüyordum ama seyirciler kendi aralarında eğlenmeyi başardılar. Burada Riot ekibinin de hakkını vermek gerekiyor, harika karaler yakaladılar ve seyirciler ile bir nevi oyun oynadılar. Yıllardır bu işi yapıyor olmanın tecrübesi ve kişisel sempatiklikleri ile Jhonnie ve Glandal'ı tebrik etmek gerekiyor. Aradan sonra maç tekrar başladı ve bizi heyecan dolu saatler karşıladı. İlk maçın temposu ile seyircinin coşkusu kaldığı yerden devam etti. Maçlar hakkındaki kısa özeti buraya tıklayarakokuyabilirsiniz.

lolfinal-12

Özellikle üçüncü maçta Beşiktaş'ın harika oyununun ardından salondaki heyecan tavan yaptı. Saat ilerlemişti, bazı seyirciler evlerine dönmek zorunda kalmıştı ne yazık ki, ama hala salonda bulunan kalabalık sanki saatlerdir orada bulunuyormuş gibi değil de yeni gelmiş gibi dinamikti. Gerçi maç o kadar iyiydi ki ölüyü bile diriltirdi! Dördüncü maçın sonlarına yaklaşırken insanlar "Dark Passage kazansın tamam ama bir maç daha izleyelim bunu Beşiktaş alsın" diyorlardı mikrofonlarımıza. Yerlerinde duramıyorlardı. Son enerji patlaması da Dark Passage'ın kupayı kaldırdığı an yaşandı. Kupa sanki Naru'nun ellerinde değil de orada bulunan her Dark Passage taraftarının elindeydi. İnanılmaz bir coşku ile, başladığı gibi bitti Türkiye Büyük Finali.

Riot Türkiye ekibine ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Bu büyük etkinliğin altından başarı ile kalkarlarken seyirciler ile olan birebir iletişimleri de harikaydı. Nereye baksam Riot tişörtlü biri ile selfie, pardon özçekim yapan birilerini görüyordum. Her sorumuzu yanıtlayan ve yardımcı olan Riot Türkiye ekibine teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bir başka teşekkürü de Beşiktaş ve Dark Passage takımı oyuncuları ve koçları hak ediyorlar. O kadar ciddi ve stressli bir ortamda hem seyirciler ile hem de basın ile konuşurken yüzlerinden gülümseme eksilmedi. Unutmadan, Naru bize bir röportaj borcun var :)  

Yaşanan aksaklıklara rağmen eSpor hayranlarına harika bir gün yaşattı Riot. League of Legends'ı sevin ya da sevmeyin, bir oyuncu olarak bulunulması gereken bir ortamdı. eSpor gün geçtikçe büyüyor ve yeteri kadar talep var izleyicilerden. Umarım bu çaptaki etkinlikleri daha sık görürüz ülkemizde. 

Bu arada final tahminlerini aldığımız şöyle de güzel bir video hazırladık:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum