Advertisement

Life is Strange'in Yapımcısının Yeni Oyunu Vampyr'dan Yeni Bilgiler ve Video

Vampir olmanın zorlukları üzerine

Ocak ayında sizlere özellikle anlattıkları hikayelerle oyuncuları etkileyen Remember Me ve Life Is Strange'i yapan Fransız Dontnod Entertainment'ın üzerinde çalıştığı bir Aksiyon-RYO türündeki Vampyr'dan bahsetmiştik. Oyuna dair yeni bilgiler ve kısa bir video yayınlandı.

1918 yılında İspanyol Gribi adındaki bir salgında (milyonlarca insanın ölümüne yol açmış, H1N1 virüsünün tehlikeli bir alt türü) insanlara yardım etmek için İngiltere'ye giden ve hastalarından biri tarafından ısırılıp vampire dönüşen askeri cerrah Jonathan E. Reid'i kontrol edeceğiz. Her ne kadar mesleğimiz insanları sağlığına kavuşturup onlara can vermek olsa da içinde bulunduğumuz durumdan ötürü yeri geldiğinde can da alacağız. Yeri geldiğinde çevremizdeki karakterlerin birbirleriyle olan ilişkilerine odaklanmamız ve onları tanımamız gerekecek. Susuzluğumuzu gidermek için kurbanlarımızı baştan çıkartmak, onları karanlık bir yere çekip saldırmak gibi farklı yöntemlere de başvuracağız.

Kan sadece hayatta kalmamızı sağlamakla kalmıyor bize yeni güçler de kazandırıyor. Oyunda hem sağlık ve hem de güç için kana ihtiyacımız var. Güç kullanmak dövüşlerde bize avantaj yaratabilecek dikkat etmezsek güçsüzleşeceğiz ve beslenmemiz gerekecek. Yakın ve uzak dövüşün bir arada olacağı oyunda görünüşe göre tek vampir biz olmayacağız. Farklı vampir türleri ve vampir avcılarıyla da uğraşmamız gerekecek. Bize kazık ve sarımsakla saldırırlar mı acaba? Son olarak Vampyr’da işlevsel bir crafting sistemi de olacak. Kurbanlarımızdan ve ya da ortalıktan topladıklarımızla alet, silah ve mermi üretebileceğiz.

Bu tarz bir oynanışa DARK’ta da rastlamıştık ama Vampyr’ın öyle rezalet bir oyun olacağını düşünmüyoruz. Remember Me aksiyon yönünün hantallığı ve yetersizliğiyle eleştirilmişti, umarız Vampyr'da benzer hataları yapmazlar. Ekibin anlattıklarına göre yaptığımız tercihler Jonathan’ın kaderini etkileyeceği için dikkatli olmamız gerekecek. Unreal Engine 4 ile geliştirilen Vampyr 2017'de PC, PS4 ve Xbox One'a çıkışını yapacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum