Looking Glass Wars Yeni Serisi İçin Yardımlarınızı Bekliyor

Herkesin Alice’i kendine.

Siz de benim gibi çocukluğunda Lewis Carroll’ın Alice Harikalar Diyarında kitabına bayılanlardansanız eğer, bu romandan yola çıkarak hazırlanan her türlü hikayeye göz atmak gibi bir huya sahip olmuş olabilirsiniz. Eğer bu huya sahip olduğu halde Looking Glass Wars serisini henüz duymayanlardansanız, gelin hep beraber bu eksiğimizi kapatalım;

Frank Beddor tarafından yazılan seri, “orijinal hikayenin aslında gerçek hikaye olmaması” gibi bir girişle konuyu aktarmaya başladığı için biraz garip gelebilir ama ana teması bir çocuk masalının üzerinden prim yapmaktan ziyade “masumiyetin kaybolması.” Hikayeye göre Alice(romandakinin aksine burada adı Alyss şeklinde telaffuz ediliyor) Wonderland’deki bir portal ile gerçek dünyaya geçerek yazar Lewis Carrol ile arkadaş oluyor ve ona hayat hikayesini anlatıyor, ama Carrol hikayeyi yanlış yazıyor(!), Looking Glass Wars ise gerçek hikayeyi (bir çok farklı noktayla) anlatıyor. Kendi hayran kitlesine sahip olan seri, 2009’da üçlemeyi tamamlamış olsa da bir kitaptaki hikayeye paralel giden bir çizgi roman serisine sahip; Hatter M. Hatter Madigan adlı kraliyet korumasının serideki olaylar sırasında başından geçenleri anlatan çizgi roman serisi (dördüncüsü Kickstarter ile olmak üzere) dört cilt çıkarmış.

Şimdi gelelim haberimizin esas konusuna; Hatter M serisinin dördüncü cildi için başlattığı Kickstarter kampanyasının aldığı tepkilerden memnun kalan Franks Beddor, serinin beşinci ve son kitabı Love of Wonder’ı ve Looking Glass Wars’a bir prequel niteliğinde ve Hatter Madigan’ın gençlik yaşamına yoğunlaşacak olan Millinery Academy’yi çıkartmak için de aynı yola başvurmuş. Zannedersek çizgi roman serisini bitirirken bir yandan da yeni seriyi okurlara tanıtmak amacıyla ikisini de aynı Kickstarter kampanyasına dahil eden Frank Beddor serinin geleceği için 29.000 dolarlık bir meblağ toplamak istiyor. Eğer seriyi daha önce duymadıysanız bir göz atmanızı, seviyorsanız da bağışlarınızı esirgememenizi tavsiye ederiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum