Marvel Evreni’nde Çok Büyük Değişimler Var!

Marvel ana karakterleriyle yine oynamaya başladı.

 Marvel’ın karakterleri ve kendi içindeki hiyerarşisi her zaman esnek bir yapı olmuştur. Bir karakterin kahramanlığı bırakıp yerini başkasının alması gibi şeyler olağandır. Tabii bir şey olağan geliyorsa tek seferde büyük dozda verirsiniz olur biter; Marvel da bunu yapıyor şu sıra.

En başta son günlerin en çok tartışılanından başlayalım; Thor feci şekilde işleri batırdığından artık çekici Mjolnir’i taşımaya layık değil. Bu yüzden çekici taşıyacak yeni bir Thor ile karşılaşacağız; selefi gibi sarışın sarışın olmasına, ancak kendisi bir dişi kişilik. Miğferinin siperliği maske görevi görüyor ve dolayısıyla kimliğini Odin ve eski Thor dahil kimse çözemiyor. Yine açıklanan bilgilere göre daha önce Thor’un kurtardığı biriymiş ancak bu parantez bizim yan komşuyu bile kapsadığından bize pek bir faydası yok. Orjinal Thor da ortalıkta olmaya devam edecek ama silah olarak eski baltası Jarnborn’u kullanacak.

İkinci olarak son dönemde Super Soldier serumu vücudundan çıkarılan Steve Rogers’ın yerini kimin alacağı sorusunun cevabına değinelim. Winter Soldier filmiyle sinematik evrene adımını atan, çizgi roman tarihinin en köklü siyahi kahramanlardan biri olan Sam Wilson(nam-ı diğer Falcon), yok edilemez kalkanın yeni taşıyıcısı olacak.

Üçüncü ve son değişim daha ufak ama bizi biraz daha ilgilendiren bir şey; dergimizde haberini yaptığımız Axis eventinin ardından Iron Man psikolojik bir değişim geçirecek ve biraz daha karanlık tarafa kayacak, zırhını da değiştirecek. Şu an devam etmekte olan” Invincible” takılı Iron Man serisi bitecek ve yerini Superior Iron Man alacak. “Peki bunun nesi bizi daha çok ilgilendiriyor?” derseniz hemen söylüyorum; derginin çizimleri yakın zamanda Supergirl gibi önemli DC dergilerini çizmiş olan Yıldıray Çınar tarafından yapılacak. Kendisini kutluyoruz.

Tabii Thor ve Captain America’nın geçirdiği değişimler her ne kadar aksi iddia edilse de büyük ihtimal geçici olacaktır, çünkü Avengers 2 insanları sinema salonlarına doldurmaya başladığında Marvel büyük ihtimalle karakterlerin orijinal versiyonlarını yerlerinde isteyecek. İşte bu değişimlerle beraber yeni Avengers ekibinin de bir adet askerlik fotosu; marvel-degisimleri-1

YORUMLAR
Parolamı Unuttum