Marvel's Avengers – Kahramanların Özel Hareketleri

Ekip üyelerimize hızlı bir bakış atalım

Marvel’s Avengers, süper kahramanlar takımımızı toplayıp dosta güven düşmana korku saldığımız bir oyun malum :) Hal böyle olunca kahramanlarımıza da bir bakmasak olmaz, öyle değil mi? Yönettiğimiz 6 kahramanın her birinin 3 özel hareketi bulunuyor. Bunların yanında bir de yetenek ağaçları var tabii. Karakterlerimiz geliştikçe bu yetenek ağaçlarından seçtiğimiz yeteneklerle oynanışı çeşitlendirebiliyoruz. Yetenek ağaçlarında onlarca alternatif bulunduğu için onları bu yazı formatı altında ele almak güç, belki ileride bir başka yazıyla onlardan da bahsedebiliriz. Şimdilik karakterlerimizin özel hareketlerine hızlı bir bakış atalım müsaadenizle:

Kamala Khan (Ms. Marvel)

Oyunun senaryo kısmı aslında bir anlamda Ms. Marvel’ın doğuş hikayesi diyebiliriz. A-Day’de genetiği değişip özel yetenekler kazanan kişilerden birisi Kamala. Bu sayede vücudu oldukça elastik bir yapıya kavuşmuş durumda. Eli kolu epey uzun yani :) Bir de boyutu büyüyor ki, sormayın gitsin.

Kamala’nın özel hareketleri şu şekilde:

Healing Spirit: Kamala’nın hem kendisi için hem de ekibin geri kalanı için şifacı rolüne bürünmesini sağlayan özelliği. İsminden de anlaşıldığı üzere kullanıldığında Kamala’yı ve yanındaki ekip arkadaşlarını iyileştiriyor bu özellik.

High Five: İsminin çağrıştırdığı şekilde Kamala bir beşlik çakıveriyor düşmanlarına :) Kamala’nın eli devasa bir hale gelip hedefteki düşmana sağlam bir darbe vurmanızı sağlıyor. Pek çok düşman türünü etkisiz hale getirebilirken savunması yüksek elit birimleri de savunmasız kılıp işinizi kolaylaştırıyor.

Embiggen: Kamala’nın deve dönüştüğü bu özellikle önünüze geleni tekmeleyip ortamın altını üstüne getirebiliyorsunuz. Gerçekten keyifli anlar yaşatıyor. Oyunun sonlarına doğru da isminin hakkını veren bir sahne ile karşımıza çıkıyor.

Hulk

Yeşil Devimiz oynamaktan çok zevk aldığım bir karakter oldu. Bir yandan Bruce Banner olarak Kamala'ya akıl hocalığı yaparken öte yandan da Hulk olarak etrafı dağıtma konusunda epey hünerli. Hakikaten kırıp dökme, parçalama, ezip geçme konularında gayet tatmin edici bir performans sergiliyor kendileri :) Haliyle özel yetenekleri de doğasını yansıtacak şekilde belirlenmiş:

Stranglehold: Hulk’un hücuma geçtiği, önüne denk gelen düşmanı alıp yere çaldığı bu özellik, belki etkisinden daha çok görsel yönüyle zevk veriyor.

Boneshaker: Hulk önce yeri dövüyor, sonra da bir nara atıveriyor. Tabii bu esnada etrafta bulunan düşmanlar da savrulup gidiyorlar :) Bu özel hareket kullanıldığında Hulk’un saldırı değerleri de yükseliyor.

Thunderclap: Hulk’un süper saldırısı. Hulk yine o büyük narasını atıp ellerini birbirine çarpıyor ve etraftaki bütün düşmanlarını savurup bizlere Hulk ile onları ezmek için güzel bir fırsat sunuyor.

Iron Man

Tony Stark’ı inzivaya çekildiği köşeden bulup çıkarıyor çıkarmasına da Bruce ile aralarındaki gerilim kolay geçecek gibi değil. Neyse ki bu gerilimin stresini düşmanlar üzerinde atmak gibi bir alternatifimiz var :) Iron Man, doğal olarak ileri teknolojiye sahip oyuncaklarıyla oyuna dahil oluyor. Karşımızdaki düşmanların da aslında Stark teknolojisine dayandığını düşününce karşılarında Iron Man gibi bir kahraman olması gayet makul. Iron Man’in bu mücadelede kullandığı özel hareketler ise şunlar:

Arc Overload: Iron Man, etrafa yaydığı bir şok dalgasıyla çevresindeki robotları belirli bir süreliğine hareketsiz kılabiliyor. Tabii bu esnada biz de olabildiğince çok robotu etkisiz hale getirmeye çalışıyoruz.

Unibeam: Iron Man’in gayet etkili ışın saldırısı. Elit birlikler canınızı sıkıyorsa, onları bu ışınla bir güzel kızartabilirsiniz. Dilerseniz zorlu tek bir hedefe odaklanabilir, dilerseniz daha az tehdit içeren ama kalabalık düşman gruplarını hedef alabilirsiniz. Bana göre bu saldırının tek sıkıntısı çabuk tükenmesi. Bu nedenle hedefinizi doğru seçmek ve ıskalamamak için özen göstermek yerinde olacaktır.

Hulkbuster: Iron Man’i dev bir robot haline getiren bu özellikle Hulk gibi önünüze geleni ezip geçebiliyorsunuz. Özellikle savunma özelliği yüksek veya büyük düşmanlara karşı gayet kullanışlı bir özellik olduğunu söyleyebiliriz.

Black Widow

Güzeller güzeli ajanımızın tam da ihtiyaç duyulduğu anda oyuna dahil oluyor ve giriş yaptığı bölümün finalinde de bizleri güzel bir boss savaşı bekliyor. Arada zorlu bir düşman birimiyle ilk kapışmamızın da bu bölümde olduğunu göz önünde bulundurunca Natasha Romanoff’un sahneye güçlü çıkmasını beklemek boşuna olmaz. Yetenekleri gayet kullanışlı. Multiplayer görevler için takım kurarken akla gelecek karakterden birisi bence.

Veil of Shadows: Yere fırlattığı el bombasıyla kendisini ve yakınındaki ekip üyelerini görünmez kılabiliyor. Bu şekilde düşman saldırılarından kaçınmanın yanında, görünmezken normal şartlarda verebileceğinizden daha fazla hasara verebiliyor olmanız da cabası.

Widow’s Bite: Iron Man’in Arc Overload özelliğine benzer şekilde, bu özellikle Black Widow hedefine bir elektrik dalgası gönderiyor ve bu saldırıya yakalanan düşmanlar hareketsiz kalıyor, hatta bazı durumlarda tamamen etkisiz hale getirmiş oluyoruz onları.

Power Surge: İşte en sevdiğim özelliklerden birisi. Black Widow eline sopasını aldığı gibi düşmanlarının çanına ot tıkıyor. Bir avantajı, görece daha uzun soluklu kullanılabilmesi. Hem daha seri hem daha etkili saldırılar yapabiliyoruz. Black Widow ile girdiğimiz 2. boss savaşında gayet etkili olduğunu tecrübe edebilirsiniz.

Thor

Odin’in oğlu, sahalara geri dönüşünü ekibimiz için gayet sıkıntılı bir anda yapıyor ve bu da sahneye kendisine yakışır bir şekilde çıkmasını sağlıyor. O bölümdeki düşman birimleri için ne kadar etkili olduğunu da hızlı bir şekilde görüyoruz. Özellikle bir enerji kalkanının ardında kalan düşmanlara saldırma konusunda kendisine çok iş düşüyor. Bunun için kullandığı özel hareketler ise şu şekilde:

Warrior’s Furry: Thor öfkesini zincirlerinden boşaltıyor. Hem saldırı gücü artıyor hem de etrafa yıldırımlar yağdırıyor. İzlemesi keyifli özel hareketlerden birisi bence.

God Blast: Iron Man’in Unibeam saldırısına benzer bir saldırı. Thor, baltasından çıkardığı bir yıldırım ile hedefini etkisiz hale getiriyor.

Bifrost: İşte Thor’un süper saldırısı. Hareketi başlatırken bir bölge işaretliyoruz. Thor çok büyük bir yıldırım eşliğinde bölgeye intikal ediyor. Haliyle bölgedekiler için çok da iyi sonuçları olmuyor bu saldırının :)

Captain America

Ekibimize en son dahil ettiğimiz isim Captain America oluyor. Dolayısıyla senaryo içerisinde kendisine en az süre ayırdığımız kahraman da o denilebilir. Ama yine de kendisini gösterebilecek kadar vakti var, bir yandan ikonik görevleriyle bir de tabii multiplayer görevlerle telafi etmek mümkün bu durumu.

Captain America’nın özel hareketleri ise şu şekilde:

Rally Cry: Bu özelliğiyle Captain America saldırdığı düşmanları işaretleyebiliyor, böylece düşmanları daha fazla hasar alırken kahramanımıza da sağlının bir kısmını tekrar kazanma imkânı sunuyor.

Steamroller: Captain America filmlerden aşina olduğunuz şekilde kalkanını fırlatıyor ve 5 düşmana kadar hasar verebiliyor.

Brooklyn Brawl: Captain America bu özelliğini kullandığında kalkanını yere vurup etraftaki pek çok düşmanını yerlerinden fırlatıyor ve kısa bir süreliğine saldırı ve savunma özelliklerini ciddi oranda yükseltiyor. Seti temizlik yapmak için faydalı bir özellik.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum