Matt Reeves'in Yeni Batman Üçlemesinin Konusu Belli Olmuş Olabilir

Yazılanlar doğruysa epik bir seri izleyebiliriz.

DC'nin çizgi romanlarda lokomotif karakterlerinden olan Batman, Christopher Nolan/Christian Bale döneminden sonra beyaz perdede istikrar yakalamayı başaramadı. Ben Affleck ile çıkılan yolculuk istenilen verimi veremedi, yollar ayrıldı. Matt Reeves yeni Batman filmlerinin başına geçirildi, Robert Pattinson da Batman/Bruce Wayne karakterini canlandıracak aktör olarak seçildi. Yeni Batman filmleri bir üçleme olacak ve gelen haberlere göre senaryosu oldukça sağlam. 

We Got This Covered'ın haberine göre Matt Reeves, çizgi romanlardan bir derleme yapacak ve karşımıza oldukça gizemli bir Batman Evreni ile çıkacak. Kara Şövalye'nin çizgi romanlardaki müthiş hikayelerini konu almak isteyen Matt Reeves, 1996-1997 yılları arasında yayınlanmış ve Jeph Loeb tarafından yazılmış olan The Long Halloween çizgi romanı ve 2002 yılında çıkan Batman: Hush'ı bir araya getirmeye hazırlanıyor.


Bitmeyen Cadılar Bayramı çizgi romanında yer alan başlıca kötüler Joker, Penguen, Catwoman, Poison Ivy, Calendar Man, Solomon Grundy Scarecrow, Mad Hatter ve Riddler idi. Hush çizgi romanı ise kendi başına büyük bir başyapıt olma özelliği taşıyor. 2002 yılında çıkan ve yine Jeph Loeb'in yazdığı Hush'ın kötü adamı da aynı ismi taşıyan Hush ya da gerçek ismiyle Dr. Thomas Elliot idi. Bu iki çizgi romanı bir araya getirmek isteyen Reeves, hikayeyi Hush üzerinden bağlamayı düşünüyor. 

Daha önce gelen söylentiler filmde yarım düzine Batman kötüsü göreceğimizi belirtiyordu, bu durum da ortaya çıkan bu söylentilerin doğruluk payını yükseltiyor. Bu kadar fazla sayıda kötü karakteri ve iki devasa hikayeyi harmanlayıp üç film üzerinden anlatmak oldukça zor bir iş olacak. Ancak üstesinden gelinebilirse ortaya çıkan seri Nolan'ın efsanevi Batman dönemiyle kıyaslanabilir bir iş olabilir. Umarım öyle de olur ve Batman sinemada da yeniden hak ettiği yere döner. 

Matt Reeves'in yöneteceği yeni Batman üçlemesinin ilk filmi olan The Batman, 25 Haziran 2021'de vizyona girecek. Filmin kadrosunda ise Robert Pattinson dışında kesinleşen bir isim yer almıyor. Ancak Warner Bros. tarafından ilanlar verilmiş durumda, yakında kadroyu da daha detaylı şekilde öğreniriz. 
 

YORUMLAR
karavanasam
18 Haziran 2019 20:03

Nolan'ın efsanevi Batman dönemiyle kıyaslanabilir bir iş olamaz.Batmani oynayan karakterde iş yok çünkü.O çömezmi dövcek kötü adamları.Hadi be Matt! :D

Akcan
18 Haziran 2019 16:20

Olmaz

marrow
18 Haziran 2019 15:40

Hush ın kimliğini söylemeniz olmamış çizgi romanı okumayanlar için büyük spoiler o düzeltin isterseniz.

umarth
marrow
18 Haziran 2019 15:40

Tam bunu yazmaya girmiştim bende :)


Parolamı Unuttum