Meşhur FMV Oyuncuları Şimdi Nerede?

Şeytanın bacağını kıra(maya)nlar

Son dönemlerde Tex Murphy, Roundabout ve Her Story gibi oyunlar sayesinde yıllar sonra yine gerçek aktörler tarafından canlandırılan oyunlar (FMV) görür olduk. Hâlbuki bir dönemler oyun piyasasının geleceği olarak bu tür gösteriliyor, bir gün tüm oyunların film şeklinde hazırlanacağı söyleniyordu.

O günler hiçbir zaman gelmedi elbette… Ama FMV (Full Motion Vision) oyunları arkalarında tatlı hatıralar ve sağlam bir hayran kitlesi bıraktı. En nihayetinde Gabriel Knight 2, Phantasmagoria, The X-Files: The Game  gibi unutulmaz yapımları böyle oynamış ve Red Alert, Bad Mojo gibi yapımların ara sahnelerini büyük keyifle izlemiştik.

Peki o oyunlarda rol alan oyuncuların bugün nerede olduğunu, neler yaptığını hiç merak ettiniz mi? Başka oyunlarda yer aldılar mı? Ünlerine ün katıp filmlerde mi oynadılar? Yoksa unutulup gittiler mi? Pushing Up Roses adlı ünlü Youtube yayıncısı işte tam da bu konuyu araştırmış.

Sonuç… biraz karışık. Bazılarına cidden üzülüyor, bazılarına da seviniyorsunuz ve hayatın insanları nereden nereye sürükleyebileceğine bir kere daha şahit oluyorsunuz izlerken. 

Son olarak yaşınız küçükse videoyu izlememenizi tavsiye ederim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum