Metacritic Puanlarına Göre 2018'in En Kötü 10 Oyunu

Yılın kötüleri

Bir yılın daha sonuna yaklaştığımız bu günlerde geriye dönüp baktığımızda birbirinden güzel oyunlara ek olarak tam bir hayalkırıklığı olan bazı oyunlarla da karşılaştığımızı kabul etmek lazım. Bunlardan bazılarını ben de oynama talihsizliğinde bulundum, cidden insan harcadığı zamana acıyor böyle durumlarda.

Elbette bir oyunun kötülük seviyesini yalnızca Metacritic puanlarıyla değerlendirmemek lazım ama bu yılın listesi gayet isabetli olmuş :)

Listenin en tepesinde The Quiet Man (PS4)'i görüyoruz. Hatta Metacritic bu oyunu "2018'in resmi olarak en kötü oyunu" seçmiş. Normalde yılın en kötü oyunu daha ufak yapımcılardan gelse de bu sene büyük bir isimle karşılaşıyoruz, Square Enix'in çıkmadan önce büyük beklentiler yarattığı oyunu The Quiet Man, sadece PS4'te değil, Steam'de de %31 (Çoğunlukla Olumsuz) not seviyesiyle hakikaten yılın herhalde en kötü oyunudur.

bad-3

Yine dikkat çekici bir başarısızlık örneği de Agony. Aranızda bu oyunu oynamış çok sayıda kişi olduğunu biliyorum, tamam Agony Unrated ile işleri toparlama yolunda önemli bir adım attılar ama karşımıza çıkan o ilk oyun nasıl bir faciaydı öyle? Yani bu kadar kötü tasarlanmış, bu kadar hata dolu, bu kadar beklentileri veremeyen oyun az bulunurdu. Agony de en düşük notu Xbox One versiyonuyla almış.

bad-2

Listedeki bir diğer isim ise "dünyanın en gelişmiş karşı cinsi etkileme oyunu" sloganıyla piyasaya sürülen Super Seducer: How To Talk to Girls. Impulsegamer incelemesinde çok güzel bir cümle kullanmış bu kötü oyun için: "Paranız cebinizde kalsın ve karşı cinse eşya değil insan gibi davranın". Aslında listeyi dünyanın en gereksiz oyunları cinsinden de yapabilirlermiş.

bad-1

1990'ların Ultima Underworld RYO oyunlarının devamı olarak düşünülen Underworld Ascendant da ucundan da olsa listeye girmeyi başarmış bir diğer isim. Aslında bazı oyunların kötü olarak değerlendirilmelerinin sebebi aceleye getirilmiş olmaları, Ascendant da böyle bir oyun. Her ne kadar çıkışı geciktirilmiş olsa da bu sürenin yetersiz kaldığı çok açık. Oyun o kadar hatayla dolu ki eleştirmenler "yamalar bile bu oyunu kurtaramaz" diye yorumlarda bulunmuşlar. Oyunun Steam'deki not ortalamasının da %35 ile Çoğunlukla Olumsuz olduğunu söyleyeyim.

Metacritic puanlarına göre 2018'in en kötü 10 oyununun listesi ise şu şekilde:

#1 - The Quiet Man (PS4) - 29

#2 - Gene Rain (XB1) - 32

#3 - Fantasy Hero (Switch) - 34

#4 - Agony (XB1) - 34

#5 - Past Cure (XB1) - 34

#6 - Super Seducer: How to Talk to Girls (PC) - 35

#7 - One Piece: Grand Cruise (PS4) - 35

#8 - Hollow (Switch) - 36

#9 - Underworld Ascendant (PC) - 36

#10 - Shaq Fu: A Legend Reborn (PS4) - 36

Sizin bu yıl "nereden de oynadım şu oyunu" dediğiniz oyunlar hangileri?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum