Metal Gear Solid V'in Ana Karakteri Aslında Gray Fox (Mu?)

Kojima bütün bunları düşünmüş olabilir mi?

İnternette Metal Gear Solid fanları tarafından hazırlanan bir analiz videosunda işaret edilen noktalar MGS 5'te Big Boss sandığımız ana karakterin aslında Gray Fox olabileceğini söylüyor.

Öcelikle Ground Zeros fragmanında görülen karakterin gerçek Big Boss olduğu söyleniyor. Fragmanda Snake'in orijinal selendirme sanatçısı Akio Ohtsuka'nın seslendirme yapıyor olması da bunu destekler nitelikte. Ground Zeros'da ağır yaralar alacak olan Big Boss 9 yıllık bir komaya girecek.

Hastanede Big Boss ve Miller'ın yanında yatan bir karakter var. Miller doktorlara durumunu soruyor. O karakter büyük ihtimalle Gray Fox. Bilinen şu ki Big Boss 1970'lerde Gray Fox'un hayatını kurtarıyor. 1974'te geçen Peace Walker'a kadar Gray Fox'un kurtarılmasına şahit olmadık. Demek ki Peace Walker sonrasında geçen Ground Zeros'da Gray Fox'u kurtaracak olmamız olası. Ve bundan sonra Big Boss'un komada geçireceği 9 yıl boyunca onu güvende tutmak amacıyla Gray Fox, Snake'miş gibi davranıyor olabilir.

mtl2

Teoriler bundan sonra daha da ilginçleşiyor. Örneğin Big Boss'un mavi gözlü olduğunu biliyoruz. Ama Phantom Pain'deki Snake'in gözleri yeşil. Bir diğer ufak ayrıntı: MGS 1'de Gray Fox'un da gözleri yeşildi.

mtl3

Ayrıca MGS 5 videosunun başında Ocelot Snake'e, dürbününü sık sık kullanması gerekeceğini söylüyor. Video sırasında Snake'in gözünden dürbün ile bir yerleri izlediğini görebiliyoruz ancak elinde dürbün yok. Analizi yapanların tahmini Snake'in göz bandını dürbün olarak kullandığı yönünde. Ayrıca videoya dikkatli bakıldığında görülebiliyor ki Snake zaman zaman göz bandına dokunuyor ve banttan mekanik sesler ve hafif bir mavi ışık yayılıyor. Sağ gözü kör olan Big Boss'un kullanması biraz zor olan bir teknoloji...

mtl5

Fragmanda kendini Ishmael olarak tanıtan yüzü sargılı kişinin Gray Fox olduğuna inanılıyor. Ishmael Snake'i ayağa kaldırırken "On your feet soldier!" diyor ki aynen bu lafı MGS 1'in çizgi romanında Solid Snake'i ayağa kaldırırken Gray Fox söylüyordu. Tesadüf olabilir, evet. Ama hem MGS 5'in ana karakterini hem de Ishmael'i seslendiren kişinin Keifer Sutherland olması?

mtl4

Ground Zeros fragmanında "Snake is back on Fox" şeklinde bir yazı geçiyor. Fox Engine'e bir gönderme yapılıyor olabilir elbette ama FOX-HOUND'ın Fox kod adına sahip tek üyesi Grey Fox'un Snake rolünü alacağına dair bir gönderme de olma ihtimali var. Ayrıca Peace Walker'ın sonunda Snake Miller'a bundan sonra ona Snake dememesini, bundan sonra Big Boss olarak anılmak istediğini söylemişti.

Fragmanın bir yerinde Snake'in masum insanları öldürdüğünü görüyoruz. 1979'da Rhodesia İç Savaşı sırasında Gray Fox, Naomi Hunter'ın ebeveynlerini öldürmüştü.

Bunun dışında Ground Zeros fragmanında "Trojan Atı içeri sızdı" şeklinde bir söz geçiyor. Gray Fox'un MGS 1'de kullandığı DeepThroat takma adı aynı zamanda bir Trojan virüsüdür (win32.deepthroat).

Sonuç olarak bunların hepsi tahmin. Özellikle Ground Zeros ile Phantom Pain'in hangi zaman dilimlerinde geçeceğine dair bilgiler olmadığı için teorilerde açıklar var, hepsi tesadüf olabilir. Ya da oyunun son halinde Snake'in gözleri mavi olabilir. Yine de "Kojima'nın çok sevilen ve istenen Gray Fox karakterini MGS 1 dışında hiç kullanmamış olması bu oyuna bir hazırlık mıydı" diye düşünüyor insan.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum