Microsoft, Activision Satın Alımıyla İlgili Olarak ABD’de Görülen Davayı Kazandı

Federal Ticaret Komisyonu’nun talebi reddedildi

Microsoft’un Activision Blizzard satın alımıyla ilgili kritik bir eşik daha aşıldı. ABD’de Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından satın alım işlemine ihtiyati tedbir konulması talebiyle açılan davayı Microsoft kazandı.

Dün gerçekleştirilen duruşmada davanın hakimi, FTC tarafından yapılan başvuruyu reddederek ihtiyati tedbir konulmasına gerek olmadığına hükmetti. Hakimin değerlendirmeleri şu şekilde paylaşılmış durumda:

“Microsoft'un Activision'ı satın alması, teknoloji tarihinin en büyük satın alımı olarak tanımlanıyor. Dolayısıyla bir incelemeyi hak ediyor. Bu inceleme sonuçlanmış bulunuyor: Microsoft, Call of Duty'yi PlayStation'da 10 yıl boyunca Xbox ile aynı seviyede tutmayı yazılı olarak, kamuoyu önünde ve mahkemede taahhüt etti. Call of Duty'yi Switch'e de çıkarmak için Nintendo ile anlaşma yaptı. Ve Activision'ın oyunlarını ilk kez farklı bulut oyun hizmetlerine getirmek için çeşitli anlaşmalar yaptı.

Mahkemenin bu davadaki sorumluluğu sınırlı; mevcut koşullar altında birleşmenin durdurulup durdurulmayacağına, FTC’nin idari davasının çözülmesine kadar sonlandırılıp sonlandırılmayacağına karar vermekten ibaret. Açıklanan nedenlerden dolayı Mahkeme, FTC’nin bu satın alımın sektördeki rekabeti önemli ölçüde olumsuz etkileyeceğine dair iddiasının yerinde bulunmadığı, aksine, eldeki birçok kanıtın Call of Duty ve diğer Activision içeriklerine daha fazla tüketicinin erişim sağlayacağına işaret ettiği görüldüğünden ihtiyati tedbir kararı reddedilmiştir”

Bu karar, Microsoft ve Activision için çok önemli bir eşiğin aşılması anlamına geliyor. Satın alım işleminin önünde çok da engel kalmadı, bakalım nihai onay haberini ne zaman alacağız.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum