Microsoft Minecraft'la Ne Yapacak?

Şu an için belli bir şey yok gibi.

Microsoft’un, Minecraft’ı 2.5 milyar dolar gibi astronomik bir ücretle satın almasından sonra, oyuncular aklına tek bir soru gelmişti: Minecraft’ın geleceği ne olacak? IGN’e konuşan Xbox’ın patronu Phil Spencer, bu konuya bir açıklık getirdi:

"Bence Minecraft topluluğunun seriden ne istediğini anladıktan sonra Minecraft'la ilgili yeni şeyler yapmaya başlayabiliriz. Gidip de seriyi olmaması gerektiği bir şekile çevirmemiz istemiyorum ama bence serinin büyümek için hâlâ yeri var.

Minecraft 2'nin en mantıklı tercih olup olmadığını bilmiyorum. Minecraft topluluğu çok güçlü. Bir şeyler yapmaya karar vermeden önce topluluğa kulak vermemiz gerekiyor. Bu demek değil ki, yapacağımız her şey topluluktan %100 kabul görecek, çünkü hiçbir konuda bütün insanlar aynı şeyi istemez. Ama ilk işimiz, Minecraft topluluğu ile tanışmak olacak, ondan sonra seriyi geliştirmek için yolları düşünebiliriz."

Görünüşe göre Microsoft hemen yeni Minecraft oyunları üreterek, zaten oturmuş bir oyuncu kitlesi olan Minecraft topluluğunu bölmek istemiyor. Bakalım zaman ne gösterecek?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum