Microsoft, Obsidian ve inXile'ı Satın Aldı

Obsidian alana yanında inXile veriyoruz

Microsoft, Mexico City'de düzenlenen X018 etkinliğinde RYO'larıyla tanınmış Obsidian Entertainment ve inXile Entertainment stüdyolarını satın aldığını duyurdu. Microsoft'un Obsidian'ı satın almak için görüşmelerde olduğunu zaten biliyorduk ama buna inXile'ın da eklenmesi büyük sürpriz oldu diyebilirim.

Microsoft bu yeni stüdyolarla Game Pass aylık abonelik servisini daha da cazip hale getirmeyi planlıyor. E3 2018'de Microsoft bünyesine katılan Undead Labs, Compulsion Games, Playground Games ve Ninja Theory'nin ardından bu kararlılığını devam ettiriyor açıkçası.

RYO severlerin gözde stüdyolarından Obsidian'ı özellikle de Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity, Tyranny gibi oyunlarla tanıyoruz; inXile'ın ise en bilinen işleri arasında The Bard's Tale serisi ve Wasteland 2 bulunuyor. inXile'ın patronu Brian Fargo eylül ayında yaptığı bir açıklamayla 80'lerde kurmuş olduğu Interplay'i geri satın almayı planladığını açıklamıştı, Microsoft satın alımından gelen parayla artık bu düşünü de gerçekleştirebilir herhalde.

Peki bu satın alımlar bizim için ne ifade ediyor? Her ne kadar Microsoft iki stüdyonun da "bağımsızlıklarını koruyacaklarını" açıklamış olsa da neler yapacaklarını bekleyip göreceğiz. Ama işe bir de oyunlara erişim yönünden bakacak olursak bundan sonra bu iki stüdyonun rol yapma oyunlarını Steam'de görme şansımız çok çok az görünüyor. Çok büyük ihtimalle yeni oyunlar yalnızca Microsoft Store üzerinden yayınlanacak ve bu da alıştığımız bölgesel fiyatlandırmaya veda etmemiz anlamına gelecek. Hemen şöyle bir örnek vereyim. Pillars of Eternity Complete Edition, MS Store'da 220 lirayken Steam'de yalnızca 59 lira. Ayrıca benim gibi Steam dışındaki mağazaları pek tercih etmeyenlerdenseniz bu da ayrı bir soğuma sebebi olacak. Anlayacağınız bu haber beni pek mutlu etmedi, bu iki önemli RYO stüdyosunun bundan sonraki yol haritasının ne olacağını gerçekten merak ediyorum.

Acaba Baldur's Gate 3'ün akıbeti ne olacak?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum