Microsoft, Önümüzdeki Ay Bir Bethesda Etkinliği Düzenleyebilir

Bir aksilik çıkmazsa...

Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan haberlerinden birisi hiç şüphesiz Bethesda’yı da bünyesinde bulunduran ZeniMax’in Microsoft tarafından satın alınma hamlesi oldu. Oyun dünyası için gerçekten çok büyük bir hamle ve çok önemli bir olaydı. Bu satın alımın gelecekteki meyvelerini görmek için sabırsızlanıyoruz (tabii bir aksilik olmaz ve satın alım gerçekleşirse). Jeffrey Grubb'a bakılırsa, buna dair fikir edinebileceğimiz bir etkinliğin eli kulağında.

Grubb geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği bir yayında, Microsoft'un, Bethesda ile ilgili planları hakkında detaylı bir paylaşıma hazırlandığını ileri sürdü. “Bu, Microsoft için E3 öncesi önemli bir kilometretaşı olacak, anlaşma tamamlandıktan sonra bunun üzerine detaylı bir paylaşım yapacaklar” diyor.

Bunun ne tarz bir etkinlik olacağını bilmemekle birlikte, bu satın alımın oyun dünyası için ne anlama geldiği ve her iki şirketin geleceği gibi konular hakkında bilgilerin aktarılacağını söylüyor ve bu programın Mart ayının ortalarında gerçekleştirilmesini beklediğini ekliyor.

AB, Microsoft’un ZeniMax satın alımına ilişkin kararını 5 Mart’ta verecek; bu satın alımın rekabet kanunlarını ihlal edip etmediğine ilişkin değerlendirmeleri, satın alım sürecini sekteye uğratabilir. Bu nedenle, Microsoft’un bu kararı beklemesi gayet doğal. Anlaşılan o ki, bu incelemeden ciddi bir sorun çıkmayacağını düşünüyorlar ve hemen ardından önümüzdeki dönem planlarına dair bir etkinlik düzenlemeye hazırlanıyorlar. Microsoft ve Bethesda ortaklığında oyun severleri nelerin beklediğini görmek için merakla bekliyoruz.

YORUMLAR
Johnmartin
24 Şubat 2021 10:42

This would be a crossover of the year; Bethesda x Microsoft OOF! I am a student and a player, imagine being able to play Starfield on Xbox, I can’t.

Norrec_
22 Şubat 2021 17:06

şu 76 yı bir silseniz artık da adam gibi bir fallout gelse çoluk çocuk oyununa döndü iyice aptal aptal kostümler full grindmaster saçma sapan bir oyun adam gibi bir fallout bekliyoruz artık.

Parolamı Unuttum