Telefondan Konsola Microsoft Tüm Platformları Birleştiriyor: Threshold

İddialı hareketler bunlar.

Microsoft, farklı kulvarlarda farklı işletim sistemleriyle at koştururken Windows 8 ile bir bağlam kurma peşindeydi hep.

Tüm tanıtımlarda diğer sistemlerle entegrasyonu geliştirmeyi amaçladığını belirtirken, aslında çok uzak bir gelecekten de bahsetmiyormuş. Şu anda üstünde çalıştığı Threshold (eşik) sisemi ile Windows, Windows Phone ve Xbox One işletim sistemlerini bir araya getirmenin peşinde kendisi.

Resmi bir açıklamadan çok ZDNet’in farklı kaynaklardan toplanan fikirlere dayalı olan bu isim bir kod adı aslında. Söylenenlere göre Microsoft’un mühendislik ekibi, bütün bu platformları Windows NT temelinde daha benzer bir hale getirmeye çalışıyormuş. Bunun sonucunda da tek bir yazılımın tüm platformlarda çalışabilmesi esas.

İşin ilginç tarafı, kaynaklara göre Threshold, üç platformda da kaliteli hizmet veren yazılımlar sunabilecekmiş. ZDNet, dört ana başlık çıkarmayı başarmış: İfade/dökümanlar (Office, Remix), karar verme / Görev tamamlama (Bing), teknik yönetim (Intune ve Workplace Join) ve “ciddi eğlence”. Sonuncusunun AAA oyunlar mı, yoksa yeni bir fantezi çeşidi mi olduğunu bilemedim ben.

Bu arada isim nereden geliyor diyorsanız, dedikodular Halo’daki ilk gezegenden gekdiğini iddia ediyor. Hatırlarsanız Siri’nin rakibi de Cortana idi.

Bu dedikoduların ne derecede gerçeğe dönüşeceğini bilmiyorum ama, bir Windows Phone kullanıcısı ve Xbox One’ın Kinect becerilerine imrenen birisi olarak, ortaya çıkacak cümbüşü heyecanla beklemekteyim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum