Advertisement

Minecraft: Windows 10 Edition Duyuruldu

MineCon'dan yeni haberler var.

Londra'da düzenlenen MineCon 2015 etkinliğinden Minecraft: Story Modedetaylarının ardından bir duyuru daha geldi: Minecraft: Windows 10 Edition

Minecraft: Pocket Edition temelinde oluşturulan Windows 10 Edition, bu işletim sistemine sahip PC, tablet ve Xbox One'lar için özel olarak geliştiriliyor. Oyunun betası Windows 10 ile birlikte, yani 29 Temmuz'da yayımlanacak. Minecraft'ın PC versiyonuna sahip olanlar için bedava, olmayanlar için 10$'dan satışa çıkacak.

Resmi duyuru ile Mojang geliştiricilerinden Tomasso Checchi'nin reddit ve twitter üzerinden verdiği cevaplardan topladığım bilgiler şu şekilde:

  • Çıkışından kısa bir süre sonra yayımlanması planan bedava güncellemeyle multiplayer seçeneği eklenecek. 8 oyuncuya kadar yerel ve online multiplayer desteği olup diğer Pocket Edition oyuncuları birlikte oynayabilecekler.
  • Multiplayer oyunlarındaki dengeyi bozmamak için mod desteği içermeyecek.
  • Tüm kontrol cihazları desteklenecek. Kontrol cihazı, dokunmatik ve klavye dönüşümü ile rahat bir kullanım sunacak.
  • GameDVR sayesinde video ve görüntü kaydedip paylaşmak mümkün olacak.
  • Xbox Live desteği bulunacak ancak kullanımı zorunlu olmayacak.
  • Windows 10 Edition'ın yeni bir Minecraft oyunu olmadığının altını çizen Checchi, oyunun Pocket Edition üzerine kurulduğunu ve 8'den fazla oyuncu için yeterli bir sunucunun henüz bulunmadığını söylüyor.
  • Windows 10 Edition ile gelecek yeniliklerden Pocket Edition sahipleri de faydalanacak. Tüm özellikler bu sürüm için de ekleniyor.

Toplamda 70 milyonun üzerinde satan Minecraft, geçtiğimiz yıl Microsoft'un satın almasıyla ciddi bir değişim içine girmişti. Minecraft: Windows 10 Edition Beta 29 Temmuz'da geliyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum