Major League Gaming İle Blizzard Yollarını Ayırdı

Geçmiş olsun Starcraft II.

Elektronik sporlarla ilgilenenlerin ana takip kaynaklarından Major League Gaming (MLG), Blizzard ile yollarını ayırdığını açıkladı. Bunun sonucunda da, artık Starcraft IIWorld Championship Series (Dünya Şampiyonluk Serileri) için de yayın yapmayacaklarını belirttiler.

MLG'nin web sitesinde bir yazı ile açıkladığı bu karar CEO Sundance DiGiovani'den geldi. Bahar döneminin yayınlarını da yapacaklarını ama gelecek sezonun sorumluluğunu üstlenmeyeceklerini okuyucularla paylaşmış oldu.

Peki "neden böyle oldu?" sorusuna gelirsek. Bu konudaki en net fikri John Bain (nam-ı diğer TotalBiscuit) belirtti. MLG'nin, kendilerine uygulanan yaptırımlardan çok bunaldığını belirten Bain müthiş bir kaynak kaybına gidildiğini söyledi. Blizzard'ın zaman konusunda Avrupa'ya uymayan saatlerde yayınları talep etmesi, koca bir oyuncu pazarının dışlanmasına sebep oluyormuş ve gelen paranın miktarı azalıyormuş. Sponsorluk, kazanç değerleri düşünce de MLG'nin üstüne yük biniyormuş.

John Bain'in söyledikleri ne kadar doğrudur bilinmez ama, Avrupa'nın büyük bir pazar olduğu da bir gerçek. Yeni gelişmelere nail olduğumuzda, sizlere aktaracağız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum