Modcular Microsoft Flight Simulator'ın Harita Bilgisini Google Maps İle Eşleştirdi

Bing, MFS'de de ortadan kalkıyor...

Yılın en iyi oyunlarından biri olan Microsoft Flight Simulator, özellikle harita detayları ile ön plana çıkıyor. Bu detayları Bing Maps ile eşleştirilen sistemi sayesinde oluşturan MFS, zaman zaman bizleri ilginç glitch'ler ile karşı karşıya bırakmıştı.

Fakat bu günler sona eriyor zira modcular oyunu Google maps ile eşleştirmeyi başardı. Microsoft'un Azure AI adı verilen sistemini kullanan oyun, verileri direkt olarak Google Maps'ten aldığında özellikle önemli bölglerde ciddi farklılıklar ortaya çıkıyor.

Şuradan erişebileceğiniz görüntülerde High_Frame_Rates isimli Reddit kullanıcısının MFS'ın Bing ve Google Maps arasında yaptığı kıyası görebilirsiniz. Melbourne Cricket Ground'un görüntüleri Google Maps verilerini kullandığında gözle görülür biçimde farklı duruyor.

Yine de iddialara göre Microsoft bu durumdan biraz rahatsız zira yazılım dünyasındaki en büyük rakibi Google'ın kendi dünyasına girmesini istemiyor. Bazı kullanıcılara göre bu modlar, Microsoft'un olduğu kadar Google'ın da hizmet kullanım şartlarını delebilecek nitelikte.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum