Monster Hunt Çin’de Gösterime Girdi

Bu Av, Başka Av

Japonya’dan sonra dünyanın geri kalanında da ortalığı kasıp kavuran Monster Hunter çılgınlığı nihayet beyaz perdeye de sıçradı… Demek isterdim arkadaşlar. Cidden. O lisansla bir film çekilse emin olun bir şekilde bir tarafında çalışmak için kendimi zorlardım.

Ama o film için daha beklememiz gerekli, beklerken de Çin’de bu hafta vizyona giren “Monster Hunt” isimli film ile yetineceğiz.

Mevzumuz içine bolca fantastik sos katılmış eski Çin’de geçiyor ve babası zamanında canavarlar tarafından öldürülmüş intikam peşindeki hatun, tecrübesiz erkek kahraman ve onun doğurduğu(!) (cidden) minik canavar çevresinde şekilleniyor. Fragmandan anladığım kadarıyla pek de gerçekçi gözükmeyen canavarlara sahip, zaten amacı da bu olmayan bol komedili, aksiyonlu, uçuşlu kaçışlı bir film bizi bekliyor.

Yönetmen Raman Hui aslında çok da uzak bir isim değil bize. İlk Shrek filminden beri çeşitli rollerde seride çalışmış, deneyimli bir animasyon üstadı. Zaten filmdeki yaratık tasarımlarının da bolca Shrek ve Monsters Inc.’ den esinlendiğini söyleyebiliriz. Bize gelir mi bilmiyorum ama bu Çinlilerin fantastik komedileri genelde iyi çıkıyor ve bu filmin de yakaladığı gişe başarısı beğenildiğini gösteriyor. Hafif bir eğlencelik arayanlar takipte kalsınlar. Esas Monster Hunter filmi için ise şimdiden Capcom’un kapısında izdiham yaratmaya başlayabiliriz bence.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum