Mortal Kombat - Goro Kimdir?

Shokan prensi

Shokanlar!

Yarı insan, yarı ejderha olan savaşçı bir toplum. Fiziken insanlardan daha uzun ve daha cüsseli olan bu varlıklar derilerinin solgun sarı renkte olması gibi farklılıklar taşısa da en belirgin özellikleri dört kollu olmalarıdır.

Türlerinin ejderhalara dayanması sebebiyle ateş elementi ile bağlantıları vardır. Birçok Shokan ağzından ve ellerinden ateş atabilme gücüne sahiptir.

Shokan ırkı içerisinde Draco ve Tigrar adlı iki ayrı sınıf bulunur. Draco’lar seçkin sınıf, Tigrar’lar ise alt sınıf olarak kategorize edilir. Tigrarların derilerinde daha fazla tüy ve kaplan çizgilerine benzer desenler vardır. Bilinen en acımasız ve vahşi Tigrar türü, Kintaro'dur.

Ancak Shokanların lideri bir Draco'dur ve adı da Kral Gorbak'tır.

Bilinen en gaddar Draco ise Kral Gorbak'ın oğlu, Goro'dur!

Mortal Kombat Goro'nun Tasarımı

Başlarda Gongoro olarak tasarlanan ama daha sonra bu ismin uzun olduğunu öne sürülerek vazgeçilen, dört kollu, üç parmaklı, çift tırnaklı ürkünç canavar Goro, dijitale çevrilen aktörlerden ziyade, kilden yapılma minyatür bir heykeldir.

Mortal Kombat yazısında da bahsettiğim üzere oyundaki diğer karakterler bizzat gerçek aktörler tarafından canlandırılmıştır. Bu, artık hemen hemen çoğu oyunda kullanılan Motion Capture tekniğinin ilkel bir varyasyonudur.

Fakat bahsettiğimiz kişi Goro olduğu için işler biraz daha farklı ilerler. Söz konusu minyatür heykel tasarlandıktan sonra yaklaşık 30 cm'lik bir zemine oturtulur ve oyun içerisinde yapacağı tüm hareketler kara kare kaydedilir. Özetle karakterin oyun içerisindeki dinamiğinde stop-motion tekniği kullanılmıştır.

Mortal Kombat Goro'nun Hikayesi

İşin hikaye boyutuna baktığımızda Goro'yu Outworld’ü temsil eden bir şampiyon olarak görürüz. Kendisi Great Kung Lao'yu alt etmiş, üst üste kazandığı 9 galibiyetle imparatorun favorisi ve aynı zamanda büyük bir müttefiki olmuştur. Tabiri caizse karşısında kimsenin duramadığı yenilmez bir savaşçıdır.

Ancak 10. turnuvada Liu Kang tarafından yenilir. Bu mağlubiyet ile birlikte Goro’nun öldüğü düşünülürken yokluğunda tahta oturan kişi Kintaro olur. Aslında Goro’nun krallığına geri çekildiği ile ilgili bazı teoriler de mevcuttur. Nitekim devam oyunlarında kendisini yeniden görürüz.

Son olarak Goro’nun ailevi meselelerine değinen Mortal Kombat The Journey Begins adlı bir animasyon filmi de vardır. Bahsi geçen bu filmde Goro taht savaşı yüzünden kardeşi Duroc’a ihanet etmiştir.

Mortal Kombat Filmlerinde Goro

Oyun tarihinin unutulmaz karakterlerinden birisi olan Goro’nun sinema dünyasındaki yeri de ayrı bir güzeldir. 1995 senesinde beyaz perdeye uyarlanan Mortal Kombat filmi bizleri o korkunç yüz ifadesi ile tanıştırmış olur. 1 milyon doların üzerindeki prodüksiyonda Goro’nun yüzü ve üst kolları robotik bir yapıya sahip olurken, karakterin diğer uzuvlarına da bir aktör can verir.

Zamanına göre oldukça başarılı bir işe imza atan ilk Mortal Kombat uyarlaması, elbette en son çıkan Mortal Kombat uyarlaması kadar şanslı değildir. Her ne kadar son film oldukça kötü ve Goro sahneleri filmin içerisinde pek bir yer etmese de herşeye rağmen karakterin tasarımı fena değildi diyebiliriz.

Nedense ben Goro'yu her gördüğümde onu benimle aynı kafese kapattıklarını hayal ederim. Bir düşünsenize sizi böyle bir şeyle kapalı bir alana koyuyorlar :) Sizlerin de böyle değişik-değişik düşünceleri varsa yorumlarda belirtebilirsiniz.

Bu yazıyı aşağıdan video olarak da izleyebilirsiniz

Emir'in videolu hikaye anlatımlarına yazılı hallerinden önce ulaşmak için kanalına abone olabilirsiniz :) - Eser

Kaynaklar;
//en.wikipedia.org/wiki/Goro_(Mortal_Kombat)
//mortalkombat.fandom.com/wiki/Goro
//kulzos.com/entry/87915/
//kulzos.com/46156/shokan

YORUMLAR
tezgelegemen
2 Temmuz 2022 20:48

Bir sonraki Mortal Kombat karakteri, Ed Boon olsun.

Parolamı Unuttum