Mortal Kombat X E3 Oynanış Videosu Harika!

Bir dizi Fatality, uysal ilerleyen Sony konferansını vahşileştirdi

 Sony’nin E3 konferansını bir derece kurtaran oyunlardan biri olan ve ilk defa oynanış mekaniklerini gördüğümüz Mortal Kombat X, hem dikkatli gözler hem de ayrıntılara takılmadan işin heyecanına kendini kaptıranlar için pek çok ilginç şey barındırıyordu.

İlk başta göze çarpan nokta, ismi açıklanmayan iki yeni karakter. İlki Avengers’daki Wasp’a benzeyen, kanatlı ablamız. Diğeri ise hantal hareketlere sahip, hızlı olması gerektiğinde ise omzunda taşıdığı cüceye başvurur gözüken iri yarı bir arkadaş(Çaycı Hüseyin’i Şükrü’nün omzuna bindirip yeni karakter yapmışlar bildiğiniz). Epey ilginç ve oynanış tarzı olarak farklı göründüklerini söylemek mümkün. Oynanış mekanikleri konusunda yapabildiğimiz çıkarımlar ise şu şekilde;

-Ed Boon ve tayfası çevre etmenlerini akıcı bir şekilde dövüşe dahil etme konusunda tecrübelerini artırmışa benziyor. Scorpion’ın arenada hızlıca mesafe katetmek yada daha güçlü vurabilmek için ağaç dallarını kullandığı göze rahat çarpıyor ama ufak bir nokta daha var; bir noktada bir ağaç dalını söküp X-Ray benzeri bir hareket yaparken kullanıyor, dolayısıyla yeni bir X-Ray bekleyebiliriz.

-Scorpion ve Sub-Zero’da bolca yeni hareket görüyor olmamız karakterlerin farklı savaş stilleri ile arenaya çıkabilecekleri ihtimalini akla getiriyor; çünkü videoda farklı yerlerde Scorpion’ın sırtında kılıçlar var ve bunları kullanıyor, başka bir noktada ise bu aksesuarları göremiyoruz.

-Enhanced Move mekaniği videoda görüldüğü üzere geri dönecek gibi.

Oyun önümüzdeki yıl hem eski hem yeni nesil konsollara, üstüne de PC’ye gelecek. Videoda gördüğümüz yeni Fatalityleri de düşününce, heyecanlanmamak elden değil.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum