MSI GT72 Dominator Pro İncelemesi

MSI'dan oyuncular için üst düzey bir çözüm

Oyuncu dizüstü bilgisayarları arasında öne çıkan isimlerden birisi olan MSI'ın Dominator serisinden olan GT72 modelinin tüm özelliklerini sizin için derledik.

Yeni çıkan oyunlar ile sonuna kadar baş edebilecek seviyeye sahip olan bu modelin içerisinde tahmin edebileceğiniz gibi üst düzey donanım parçaları yer alıyor. İsterseniz hemen GT72 Dominator Pro'nun teknik özelliklerinden hızlıca bahsedelim.

İçerisinde Intel HM87 çipsetinin bulunduğu ürüne 4 çekirdekli Intel Core i7 4710 HQ işlemcisi eşlik ediyor. 2.5 GHz saat hızına sahip olan işlemci, Turbo Boost ile 3.5 GHz hızına çıkabiliyor. Bunların yanında GT72'de 16 GB DDR3 (8x2) ve 1600 Mhz hız standartlı bellekler bulunuyor. Ayrıca ürün üzerinde bulunan 2 adet boş RAM slotu sayesinde bellek standardını isterseniz daha üst seviyelere çıkartabiliyorsunuz.

Hafıza kısmında ise cihazda 4 adet M2 SSD diskin kullanılması GT72'yi gerçekten üst düzey bir oyuncu dizüstü bilgisayarı yapıyor. Her biri 128 GB kapasiteye sahip olan bu diskleri Super Raid 3 teknolojisi bir araya getiriyor. Toplamda 512 GB kapasiteye sahip olan bu disklerin saniyede 1600 Mb okuma ve yazma hızına erişmesi normal dizüstü bilgisayarlarda pek alışık olmadığımız türden. SSD birimlerinin yanında ise 1 TB kapasiteye sahip bir depolama birimi bulunuyor. 7200 RPM hızına sahip bu sahip diskin darbelere karşı son derece dayanıklı olduğunu belirtelim.

Ekran kartı tarafına geçtiğimizde ise GT72'nin içerisinde bizleri GeForce GTX 980M 4GB GDDR5 grafik işlem birimi karşılıyor. İleri düzey olarak kabul edebileceğimiz bu ekran kartının slot temelinde ise MXM standardı bulunuyor.

MXM slot standardı sayesinde ekran kartınız eskidiği takdirde yeni modelleri değiştirebiliyorsunuz. Böylelikle eskiyen dizüstü bilgisayarınıza gerekli harcamaları yaptığınızda, yeni nesil oyunları yine üst düzey grafik kalitesinde oynayabilirsiniz. Fakat yeni GPU'ları sadece MSI'dan temin edebileceğinizi hatırlatalım.

4 Kilogram ağırlığa sahip GT72'nin görüntü kısmında ise 17 inç Full HD Anti-Glare parlama yapmayan TN panel bulunuyor. Cihaza monte edilmiş bu panel sayesinde yaşanabilecek görüntü gecikme süreleri en aza indiriliyor. Böylelikle MSI'ın rekabetçi yapıya sahip oyunlardan hoşlanan kitleleri unutmadığını söyleyebiliriz.

Tasarıma geçtiğimizde ise kasanın ham maddesinin alüminyum olması ürünü olduğundan daha dayanıklı yapıyor. Cihazda kırmızı ve siyah renklerin kullanılması, MSI'ın diğer ürünlerinde olduğu gibi kendini oldukça belli ettiriyor. Bilgisayarın üst kapağını kapattığımızda 2 adet çapraz çıkıntı görüyoruz. Çıkıntılar sayesinde kabartılan kapağa ilk baktığınızda aklınıza son model bir spor araba geliyor.

Oldukça güzel bir soğutma sistemi bulunan GT72'nin üzerinde ekstra olarak 802.11 Ac Wi-Fi standartı, Bluetooth 4.0, 6 adet USB 3.0 portu ve altın kaplama ses portlarının içerisinde bir adet optik ses çıkışı bulunuyor. Yani cihazı merkeze koyup 7+1 ses sistemini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dizüstünün arka tarafına geçtiğimizde 2 adet 1.2 mini display port ve bir adet 1.4 HDMI görüntü portu bulunuyor. Her ne kadar cihaz içerisinde güçlü bir ekran kartı bulunsa da, ekstra bir 4K destekli ekrandan HDMI 1.4 portu sayesinde 60 FPS değerini almak mümkün olmuyor.

GT72 Dominator Pro'nun albenisini yükselten özelliklere geçtiğimizde ilk dikkatimizi çeken SteelSeries'in metal tabakaya gömülmüş ve arka aydınlatmaya sahip klavyesi oluyor. Cihaz içerisinde yüklü olarak gelen yazılım sayesinde isteğe bağlı olarak her bir tuşa dilediğiniz makro kombinasyonunu atayabiliyorsunuz.

Klavyenin sol tarafında ise 4 adet işlevsel tuş takımını bulunuyor. Kenarında GPU yazan ilk tuş, cihaz içerisinde bulunan Intel HD Graphics ve GTX 980M ekran kartları arasında geçiş yapmayı sağlıyor. Hemen altında bulunan tuş ise GT72'ye özel olarak geliştirilmiş Cooler Boost fan teknolojisini aktif ediyor. Eğer dizüstünüzü inanılmaz derecede ısıtan bir oyun oynuyorsanız, bu tuş sizin yardımınıza koşup cihazınızı soğutuyor. Üçüncü sıraya koyulan tuş ise canlı yayın programı olan XSplit Gamecaster'ı anında açmanıza yarıyor. Cihazı satın aldığınızda 6 aylık XSplit aboneliğinin size hediye edildiğini hatırlatalım. Geriye kalan son tuş ise SteelSeries üretimi olan klavyenin arka aydınlatmasına efekt vermeye yarıyor.

Sona geldiğimizde ise MSI GT72 Dominator Pro sizi uzun süre kendine bağlayacak bir ürün. Özellikle cihaz üzerine yerleştirilen MXM portları sayesinde bilgisayarınızı güncelleyebilmeniz harika gözüküyor. Masaüstü bilgisayarların yerine geçebilecek potansiyele sahip bu cihazı tercih listenize mutlaka eklemelisiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum