MultiVersus İkinci Çıkışında Da 100 Bin Barajını Geçti

%834 gibi bir artış gözüküyor ama o sayılmaz

2022 yılında The Game Awards'tan "En İyi Dövüş Oyunu Ödülü"nü kapan ve benim de hakkında methiyeler düzdüğüm MultiVersus 28 Mayıs tarihinde "ikinci bir çıkış" gerçekleştirdi. Aslında bu "ikinci çıkış" tabiri biraz yanlış. 2022 yılında kapalı ve açık beta süreçleri geçiren oyun 1.0 sürümü için inzivaya çekilmişti. Fakat hem oyuncuların gösterdiği ilgi hem de Player First Games'in daha açık betada olan bir oyunda mikroödemelere izin vermesi oyunun çıkış yaptığına dair bir ilüzyon yaratmıştı. Öyle ki Steam'de çıkış tarihinde 19 Temmuz 2022 yazıyor.

Yine tırnak içinde yazacağım "ilk çıkışında" 150 binden fazla PC oyuncusuna ev sahipliği yapan MultiVersus, şimdi de 100 bin ile açılışı yaptı. Aslında 2 yıldır nadasa bırakılmış bir oyun için hiç de fena bir performans değil. Bu sayılara konsol oyuncularının dahil olmadığını belirtelim. Çünkü 2022 yılının Temmuz-Ağustos aralığında tüm platformlardaki oyuncu sayısı 10 milyonu bulmuştu.

2022 yılında Twitch ile iş birliği yapmak MultiVersus'a çok yaramıştı. Betaya girebilmek için 1 saat boyunca MultiVersus oynayan bir yayıncıyı izlemeniz gerekiyordu. Çıkış için de benzer bir iş birliğine gidilmiş, Twitch Drops olarak 100 Gleamium, Beach Volleyball Garnet ve Presently Shocked Banner veriliyor. Bu da MultiVersus izlenmelerini artıracak bir gelişme. Tüm bu bileşenlerle birlikte MultiVersus'un oyuncu sayısını koruyup koruyamayacağı ise tam bir muamma.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum