Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution İnceleme

Hokageliğie Hayır, Tek Yol Devrim!

 

Bu yazı daha önce Oyungezer dergisinde yayınlanmıştır.

Kafamı karıştırdın be Naruto. Önceki oyun Storm 3’ün özellikle hikâye moduna ve epik, sinematik dövüşlerine hasta olmuştum. Standart dövüşleri ise yalnızca “iyi”ydi. Bu yeni oyun Revolution’da ise önceki oyunda bayıldığım yönler yok. Ama standart dövüşler “çok daha iyi” hale gelmiş. Bu sebebiyetle Revolution, Storm 3 kadar gaza getirerek, bağıra çağıra oynatmıyor kendini ama eğer online dövüşlerde çok zaman geçiren biriyseniz tam sizlik bir oyun. Dilim döndüğünce açıklamaya çalışayım.

Revolution’dan Storm 3’teki gibi serideki ana hikâyenin işlenmesini, hikâyenin animenin geldiği yere kadar gelmesini bekliyordum. Öyle bir şey yok. Onun yerine “Bütün ninjaları topladık, en güçlüyü seçiyoruz” gibi abidik bir mod var. Turnuvalara giriyor, turnuva adasında yan görevler yapıyoruz. Çok da laf edemeyeceğim aslında, sonuna kadar keyifle oynadım ama nerede Storm 3’teki esas mod, nerede bu...

Turnuva dışında iki ayrı hikâye modu daha var. Birisi Mecha Naruto. Dövüşleri siz ettiğiniz için, eh, bir de tabii Hinata olduğu için eğlenceli bir Naruto filler’ı gibi bu hikâye. Güzel sayılır ancak oynadıktan sonra direkt unutacağınız da kesin.

Diğeri mod ise çok başka ve tam Naruto severler için. Ninja Escapades isimli bu bölümde 3 hikâye var: İlk hikâye olan Akatsuki’nin kuruluşunda tahmin edebileceğiniz üzere Pain’in Akatsuki lideri olması; onun ve yanındakilerin Sasori, Deidara, Orochimaru gibi faydalı olma potansiyeli olan güçlü ninjaları döve döve Akatsuki’ye katması anlatılıyor. İkinci hikâyede Uchiha Shisui ve Itachi’nin geçmişleri konu edilmiş. Itachi’nin Mangekyou Sharingan’ı nasıl aldığını bilirsiniz, fazla söze gerek yok. Üçüncü hikâyede ise başrolde Kushina ve Obito var. Azıcık spoiler olacak ama Kushina’nın “ileride Obito gibi bir çocuğum olsun isterim” demesi ve sahnenin animedeki son hikâyeye gönderme yaparak bitmesi inanılmaz epik olmuş. Tüylerim diken diken oldu.

naruto-1

Kavgetmeyin genşler

Şunu da söyleyeyim yalnız. Bu Ninja Escapades bölümünü oynamaktan çok izliyorsunuz. Yaklaşık bir buçuk saatlik anime sahne var ve arada da dövüş ediyorsunuz. Aslında genel olarak çok orijinal bir şey de beklemeyin ama Akatsuki’nin, Itachi’nin, Kushina’nın ezelden hastasıyızdır, süper keyifli olmuş burası.

KAVGASIZ DEVRİM Mİ OLUR?

Gelelim dövüşlerin kendisine. Genel dengelerdeki ufak tefek değişikliklerin yanı sıra, olayı bayağı enteresanlaştıran gard kırma (“yukarı” tuşu) ve counter saldırı (R2+kare) mekanikleri eklenmiş. İkisini de yedirmesi biraz zor ve yediremediğiniz zaman ceremesini çekiyorsunuz ama iyi kullanabilirseniz elinize su dökemezler.

Ana turnuva modunda bolca karşılaşacağınız 4 kişilik dövüşler de bir diğer yenilik. Nereden ne geleceğini bilemediğiniz ve de rakibin canını azaltmaya değil düşürdüğü küreleri toplamaya çalıştığınız için stratejisi az, kaosu bol bir olay ama gayet eğlenceli.

naruto-2

      Kolay mı sandın Orochimarucum?

Bu arada çok güzel bir özellik var oyunda; karakterinizi seçtikten sonra bir de oyun stilinizi seçiyorsunuz: Ultimate Jutsu, Awakening ve Drive. Ultimate Justu’da adı üstünde hayvani özel saldırılar yapabiliyorsunuz. Takım belli karakterlerden oluşuyorsa Combination Ultimate Jutsu yapıyorlar ki üf diyorum (Naruto ve Hinata’nın, Gaara ve kardeşlerinin ortak saldırıları gibi). Awakening’de çakra kullanarak normal saldırılarınızı daha güçlü hale getirebiliyorsunuz. Bazı karakterlerde de True Awakening modu var (Jinchuuriki’ler gibi) ve ortamda bir Kurama olduğu zaman olay çok şenleniyor. Drive ise oldukça stratejik bir stil. Yardımcı karakterleriniz birçok saldırıdan sizi koruyabiliyor ve yapabilirseniz 10 saniyeliğine rakibi “seal”layıp aşırı zayıf hale getirebiliyorsunuz. Biri diğerinden iyi diyebilmek zor, oyun tarzınıza bağlı hep. İyi dengelemiş yapımcılar.

Arkadaşlar net konuşayım, ayaklarınızı yerden kesecek bir Naruto oyunu istiyorsanız Storm 3 oynayın. Ama onu oynamış, keyif almış, online maçlarda bolca vakit geçirmiş ve de daha fazlasını isteyen bir oyuncuysanız da Revolution sizin için yapılmış, sağlam bir oyun.

NOT

7

KÜNYE

NARUTO SHIPPUDEN: ULTIMATE NINJA STORM REVOLUTION (PS3)

Tür: Dövüş

Yapım: CyberConnect2

Dağıtım: Bandai Namco

Sistem:

Kutulu Fiyatı:

Dijital İndirme: PSN (170 TL)

Yaş Sınırı: 12

Bulunduğu Platformlar: PC, PS3, 360

Ne İyi?

-Ninja Escapades bölümü

-Eklenen yeni özelliklerle dövüşler artık çok daha iyi

-Dövüş öncesi stil seçebilme

-Combination Jutsu’lar

Ne Kötü?

-“Herkes toplansın, en güçlüyü seçecez”... Peki...

-Storm 3’ün verdiği gazı veremiyor

-Pahalı

YORUMLAR
Parolamı Unuttum