Naughty Dog’un Yeni İş İlanı ‘The Last of Us 2 PC’ye De Mi Gelecek?’ Dedirtti

Çok da acele etmemek lazım…

Naughty Dog, yeni bir grafik programcı ilanı yayınladı. The Last of Us 2 için çalışan ekipte yer alacağı belirtilen bu programcı için istenen özelliklere bakıldığında bazı detaylar dikkat çekiyor.

Söz konusu ilanda, adayların DirectX 12, Vulkan veya diğer modern grafik programlama arayüzleri konusunda deneyimli, buna ek olarak AMD GCN ve NVIDIA CUDA mimarileri hakkında da bilgi sahibi olması gerektiği belirtiliyor.

Gerek PS4 gerekse PS5, AMD grafik kartlarını kullandığından bu bilgiler The Last of Us 2’nin PC’ye de gelebileceği şekilde yorumlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Horizon Zero Dawn’ın PC’ye gelişi ile ilgili iddiaları paylaşmış, sonrasında da bunun PC’ye gelecek tek PS4 oyunu olmadığına, hatta Dreams'in de PC'ye gelecek bu oyunlardan birisi olabileceğine ilişkin haberleri aktarmıştık.

Bu bilgilerle bir arada değerlendirildiğinde The Last of Us 2’nin de PC’ye gelebileceği ihtimali ciddiye alınabilir tabii. Ama ben yine de bunun için çok da aceleci davranmamak gerektiği, henüz erken olduğu kanaatindeyim. En azından çıkışta böyle bir durum olmayacağını söylemek mümkün. Zaten önümüzde 4 ay kadar bir süre kaldığı göz önünde bulundurulduğunda, çıkışına yetişmeyeceği ortada. PS5’e çıkarken PC versiyonu da gelir mi, yoksa yeni nesil konsol için ihtiyaç duyulan özellikler midir bu ilanda bahsedilen özellikler, hep beraber göreceğiz.

YORUMLAR
İses
21 Ocak 2020 15:48

Hala ps4 pro alabilirsiniz ama birazdaha bekleyin Ps5 alın

doksanlariozleyenadam
21 Ocak 2020 05:02

buna gerçekten inanan çıkar mı?

William Blazco
doksanlariozleyenadam
21 Ocak 2020 15:06

Ona kalırsa bundan birkaç ay önce Horizon Zero Dawn PC'ye gelebilir deseler gülüp geçerdi herkes. Platforma özel oyun devri yavaş yavaş bitecek gibi. Timed exclusive yapımlar görebiliriz belki. Horizon Zero Dawn gibi 1.parti yapım PC'ye geliyorsa bunun devamı da gelebilir neden olmasın.

İses
William Blazco
21 Ocak 2020 23:00

Size katılıyorum ben de de hem ps4 hem de pc var konsollar exlusive oyunlar için alınır yoksa neden alınsın. 

Perseus
William Blazco
21 Ocak 2020 19:08

gta v'in pc'de ne kadar para kazandırdığını bilseydin şaşırtıcı gelmezdi :D

doksanlariozleyenadam
William Blazco
21 Ocak 2020 17:52

Horizon Playstation'un beklediği patlamayı yapamamış bir oyun ama Naughty Dog oyunları PS'nin lokomotif oyunları (Uncharted,Tlou vs..) aralarında süre gelen bir anlaşma var ben bu anlaşmanın bozulacağını sanmıyorum (aynısı God Of War içinde geçerli) yoksa Sony kendi ipini çeker kimse PS5 falan almaz alır PC'sini upgradeler, ben kendimden örnek vereyim hem PC hem PS4'üm var PS4'ü tutmamın ana sebebi senelerdir The Last Of Us 2'yi beklemem. Bu gibi bir hamle Sony için ciddi bir satış düşüşü olur.Buna izin vereceklerini sanmam.Bu arada RDR2'nin PC'ye gelmesi bana Horizon'dan daha şaşırtıcı gelmişti.


Parolamı Unuttum