NBA 2k16 Oyun Modları Sızdırıldı

Spike Lee'nin yazdığı hikayeyi oynamaya hazır mısınız?

Merakla beklenen NBA 2k16'nın içerdiği modlar dün gece Twitter kullanıcısı RichGangGaming tarafından sızdırıldı. Üstelik hiçbir zeka parıltısı göstermeden! Xbox SmartGlass uygulamasında 2k16'yı aratan RGG, oyunun içeriği hakkında bir sürü bilgiye ulaştı. 

Oyunun ana menüsüne baktığımızda karşımıza MyCAREER, MyGM, MyTEAM, MyPARK, 2K PRO-AM ve MyLEAGUE seçenekleri çıkıyor. İlk yenlik olarak 2K PRO-AM'i görüyoruz. Michael Jordan Recreation Center'da beşe beş oynanıyor maçlar. Fakat kendi oyuncumuzun yanı sıra profesyonel oyuncular da yer alacak takımımızda. Anlayabildiğimiz kadarıyla isteyen profesyonel oyuncuyu kontrol edecek, isteyen de MyCAREER'da yarattığı kendi oyuncusuyla. Salonda 40 kişi aynı anda oynayabilecek fakat bu aslında çok kötü bir haber. Şu an 2K15'te MyPark'ta oynarken diğer oyuncuların arka planda gerçek zamanlı oynaması inanılmaz lag yaratıyor. Sonuçta kimse yan komşusuyla oynamıyor, Avrupa'dan Amerika'ya herkes oynuyor ve 2K sunucuları şu an lag konusunda yetersiz.

MyPark demişken, bu mod da değişiyor! 3 şehirde, 3 farklı parkta oynanacak artık. Tahminlere göre şehirler arasında ciddi fark olacak ve rekabet artacak. Mesela Los Angeles takımı ile New York takımı parkta karşılaştıklarında mevzu çıkabilir! Fakat başka eyaletlerde olanlar niye 3 şehirden birini desteklemek zorunda onu anlamış değiliz. 

Bir başka değişiklik de MyTEAM'de. Son dört senede olduğu gibi yine paketlerden çıkacak oyuncu kartları ile takımımızı hazırlayıp diğer oyuncular ile mücadele ediyoruz. Fakat aktif oyuncuların istatistikleri bu sene gerçek NBA maçları oynandıkça değişecek. Böylece formda olan bir oyuncunun değeri artacak, formsuz oyuncunun ise düşecek. Daha önce Fifa'da görmüştük bunu ve formu yükselen oyuncunun etkisi büyük oluyordu. Basketbolda ise biraz daha farklı. Mesela hiç beklenmedik bir oyuncu tüm yaz çalışarak serbest atışlarını geliştirebilir ve sezon içerisinde yüzdesini arttırabilir. Aktif oyuncuların form ve yetenek seviyelerinin gerçek hayat ile bir dinamik yakalaması harika bir haber. Keşke Lebron James'i PG olarak oynatanlara da bir çözüm bulsalar da rahat rahat MyTeam oynayabilsek.

En son ve en büyük gelişme ise hepimizin 2k oyunlarını oynama sebebi olan MyCareer'da. Spike Lee tarafından yazılan bir senaryoyu oynayacağız. Evet o Spike Lee, Hollywood'un dahi çocuğu ve dünyanın en büyük New York Knicks hayranı! Kariyerimize lisede başlayıp üniversiteye gittikten sonra NBA takımları tarafından seçileceğiz artık. Bu hikaye esnasında para yönetimi, aile ve kız arkadaşlar ile olan ilişkiler çok önem kazanacakmış. Benim asıl dikkatimi çeken, metnin İngilizcesinde yer alan kelime "temptations" yani baştan çıkarıcı olaylar. Bu acaba her NBA oyuncusunun başına bela olan uyuşturucu ve kumar mı olacak? PG-13 bir oyun için çok zor gözüküyor ama ne yiğitler telef oldu bu ikisi yüzünden (evet Shawn Kemp ve Allen Iverson size diyorum). 

Belki Spike Lee oyuna kendisini koyar ve bizim yarattığımız karakter ile saha kenarında kavga eder. Sonuçta onun Reggie Miller ile olan atışması yüzünden New York Knicks zamanında Indiana Pacers'a elenmişti. Belki görev çıkar kavgadan sonra 8 saniyede 9 sayı at diye!

NBA2k16 harika geliyor gibi gözüküyor şimdilik, umarım beklentilerimizi karşılar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum