Netflix Yeni Narnia Film ve Dizileri İçin Kreatif Direktörünü Buldu

Narnia'ya uzun bir yolculuk.

Narnia Günlükleri, kitap olarak oldukça başarılı eserler olsa da beyaz perde uyarlamaları ilk film haricinde beklentileri karşılayamadı. İlk kez 2005 yılında vizyona giren Aslan, Cadı ve Dolap filminin ardından 2008 ve 2010 yıllarında iki devam filmi geldi. Prens Caspian ve Şafak Yıldızı'nın Yolculuğu ilk film kadar başarılı olmayınca 2010 yılından bu yana Narnia Günlükleri'nden haber alamadık. 

Bu durum yakında değişecek, Netflix ile C.S. Lewis Company'nin yaptığı anlaşma yeni dönemde karşımıza bolca Narnia içeriği çıkmasına neden olacak. Ortaklık, hem filmler hem de diziler ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu projenin başına ise daha önce Coco filminin de senaristliğini yapmış olan Matthew Aldrich getirildi.

Netflix, See What's Next adlı Twitter hesabından yaptığı duyuru ile bu anlaşmayı duyurdu. "Coco'nun senaristlerinden yazar Matthew Aldrich, Netflix için hazırlanmakta olan tüm C.S. Lewis'in değerli Narnia Evreni dizi ve filmlerine 'yaratıcı mimar' olarak hizmet edecektir." açıklamasıyla duyurlan anlaşma, yakın gelecekte Narnia ile ilgili bir dizi ya da film görme ihtimalimizi oldukça yükseltti. 

Netflix, daha önceden Narnia ile ilgili yaptığı açıklamada Mark Gordan, Douglas Gresham ve Vincent Sieber'in projelerde yapımcı olarak görev alacağını belirtmişti. Netflix'in ilk önce hangi Narnia hikayesini uyarlayacağı ise henüz belli değil. İlk üç filmin ardından Gümüş Sandalye filminin gelmesi beklenirken, dönemin stüdyosu projeyi askıya almıştı. Bakalım Netflix'in ilk işi Gümüş Sandalye mi olacak? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum