NieR Automata'nın Steam Versiyonu Nihayet Yamalanıyor

Steam oyuncuları bekleyişlerinin karşılığını alacak

Güncel: İlk açıklamanın üzerinden 3 ay geçtikten sonra sonunda Steam yaması için bir tarih verildi. NieR Automata'nın Steam versiyonuna 15 Temmuz'da, yani yarın büyük bir yama gelecek.

Bu yama oyuna çeşitli yeni grafik ayarları ekleyecek ama en önemlisi de varsayılan ayarlar altında oyunun 60 FPS'ye sabitlenecek olması. Ara sahnelerin de hem çözünürlüğü düzeltilmiş, hem de bu sahnelerin de 60 FPS oynatılması sağlanmış. Ayrıca gamepad'le oynarken o sinir bozucu fare imleci de ekrandan kaldırılacak.

NieR Automata'nın Steam versiyonunda yer yer çakılmalar da meydana geliyordu, bunların da çözülüp çözülmediğini yarından itibaren görmeye başlayacağız.

Orijinal haberi aşağıda okuyabilirsiniz:

- o -

Game Pass'e yeni katılan oyunlardan biri olan NieR Automata, özellikle de Steam oyuncularının tepkisi çekti desek yeridir. PlatinumGames ve Square Enix,  oyunun Steam versiyonunun sorunlarını görmezden gelmiş, yama yayınlamamıştı. Ama sonra oyun Game Pass'e geldi ve gördük ki bu versiyon Steam'dekinin aksine Become as Gods Edition'ı temel alıyor. Sorunlardan arındırılmış bir deneyim sunan bu oyun, oyuncuların da "o halde Steam versiyonu neden düzeltilmiyor" sorusunu sormalarına neden oldu haliyle.

Hatta bu gelişme üzerine oyuncular Steam'de oyunu olumsuz inceleme bombardımanına tutmaya da başladı. Oyunun Steam forumlarında "Square Enix bu saçmalığı çözecek bir yama yayınlayana kadar inceleme bombardımanı yapıyoruz" başlığı açıldı ve o zamandan bu yana da olumsuz inceleme sayısı bir hayli yükseldi.

Görüşüne göre Square Enix de bu tepkilere artık kayıtsız kalamadı, çünkü oyunun resmi Twitter hesabından "NieR: Automata'nın Steam versiyonu için yama geliştiriyoruz. İleriki günlerde daha fazla bilgi paylaşacağız" notuyla yama müjdesini verdiler.

Gördüğünüz gibi bir tarih belirtilmedi ama en azından bu yamayla oyunun Game Pass versiyonunun kalitesine çıkacağını varsayabiliriz ki bu da çok iyi bir haber.

YORUMLAR
sSnake
14 Nisan 2021 10:28

Yeni çıkacak olan yeniden yapımın arefesinde olmasak zor çıkardı bu yama.

Parolamı Unuttum