Nintendo DirectTV Sunumunda Öne Çıkanlar

Nintendo, hayranlarını oyuna boğuyor

Microsoft ve Sony’nin aksine yayınını Ustream üzerinden vermeyi seçen ve basın toplantısı yapmayan Nintendo’nun sunumu Türkiye saati ile 17:07’de başladı. Artık Ustream’den midir, yoksa başka sebepleri mi vardır bilemiyoruz ama bolca takılmanın olduğu, ekranda bazen topu topu 10 koca karenin hareket ettiği görüntülere rağmen derlediğimiz her şeyi sizinle paylaşmaya hazırız.

X

Daha önce adı duyulmamış, Xenoblade’in yapımcısı Monolity Soft tarafından hazırlanan X, oyuncuların özgürce gezip keşfedebileceği açık dünya bir oyun. Yapımcıların önceliği, hiçbir yükleme ekranına takılmaksızın bu koca dünyayı gezip macera yaşayabilmeleri ve devasa yaratıkları, biçim değiştiren insan şekilli robotları ile bunu başarabileceklermiş gibi görünüyor. Elimizi sürmeden bir şey dememiz zor ne yazık ki.

 

2014 yılında, kendisine dair daha fazla detayın çıkmasını beklemek tek şansımız gibi.

 

Pokemon X ve Pokemon Y

Sunum, girişini mobil cihazlar için hazırlanan iki pokemon oyunu ile yaptı. Tümüyle yenilenmiş görselliği ve pokemon yelpazesi ile sevenlerini bekliyor. Üstelik oyunda 18 türün ardından “Peri” türünde (Fairy) pokemonlar eklenmiş durumda. Özellik açısından, ejder türü pokemonlara karşı etkili oldukları verilen notlar arasında.

Bunun yanında pokemonlarınızla etkileşim kurmak için 3DS’in kalemini kullanabiliyorsunuz. Bu sistemin adı, Pokemon-Amie olarak geçmekte.

İki oyun da 12 Ekim 2013 tarihinde dünya çapında çıkacaklar.

Super Mario 3D World 

Üç byutlu yeni bir Mario platform oyunu, Super Mario 3D World, WiiU sistemi için hazırlanmakta. Bu oyunun en büyük özelliği, 4 farklı karakterle birlikte Co-Op oynama imkanı vermesi. Bu dört karakter Mario, Luigi, Toad ve Princess Peach kendi kişiliklerine, daha da önemlisi kendi yeteneklerine sahipler.

Diğer büyük bir eklenti ise, oyunun logosunda da yer alan kedi kostümü. Mario’nun giydiği bu kıyafet duvarlara tırmanmasına, düşmanlarını tırmalamasına imkan tanıyor ve oyuna farklı bir yapı getiriyor.

Tam tarihi bilinmese de, oyun Aralık 2013’te raflarda olacak.

Mario Kart 8

Yine WiiU platformunda kendini gösteren Mario Kart 8, Nintendo’nun karakterlerini yarış pistlerinde terletmeyi hedefliyor. Önceki oyunlardan en büyük farkını, anti-yerçekimi yapısı ile gösteren bu oyunda kimi yerlerde duvarlar, tavanlar hatta spiral şeklinde dönen yollar sizin oyun alanınız oluyor. Grafiklerin de yine geliştiği, yansımalardan akan sulara dek her şeyin göze ayrı güzel göründüğü bu oyunda normal araç sürüşünün yanında planörlerle süzülmek veya farklı deneyim adına motorsiklet de kullanmak mümkün.

Mario Kart 8, şu ana kadar görülmüş en iyi çoklu oyunculu modları ve araçları ile 2014 ilkbaharında sizlerle olacak.

Wii PartyU ve WiiFitU

WiiU kontrol kolunun ve Wiimote kolunun farklı şekillerde kullanımını destekleyen Wii PartyU, hem farklı parti oyunlarını hem de bilindik oyunların kontrol kolu için düzenlenmiş hallerini barındırıyor içinde. Ayrıca 80 civarında mini oyuna ve sadece kontrol cihazında oynanabilen farklı modlara sahip olan bu eğlence canavarı neyden hoşlanıyorsanız derdinize derman olmaya geliyor.

Her ne kadar bu yaz için hazırlanıyor olsa da, yapımcılar kalteyi arttırmak adına çıkışı Ekim 2013'e uzatmış bulunmaktalar.

Benzer bir durum, WiFitU için de geçerli. Yine bu ilkbahar-yaz döneminde çıkması beklenen WiFitU, gelişimini tamamlamak adına Aralık 2013’e kadar kuluçkada diyebiliriz.

Art Academy

Bir oyundan daha çok, WiiU’nun kontrol kolu ile başarılı çizimler yapan kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan bir araçtan bahsediyoruz Art Academy’de. Kullanıcıların kara kalem, boya kalemi veya pastel boyayı seçerek istedikleri çizimi yapıp, ardından Miiverse’e aktarabilecekleri bu sistemin ne fiyatı ne de tam çıkış tarihi belli değil.

Ama Nintendo’nun yapmaya çalıştığı şey, bu aracın 2013 yaz içinde çıkmasını sağlamak. Merakla bekliyoruz.

3. Parti Oyunlar

Her ne kadar desteklerini kısan bir çok yapımcıdan bahsetsek de, hala Nintendo cephesi oyunları bünyesine kapmaya devam ediyor. İşte sunumda adı anılan birkaç oyun:

Assassin’s Creed 4: Black Flag (WiiU), Batman: Arkham Origins (WiiU), Batman: Arkham Origins Blackgate (3DS), Deus Ex: Human Revolution - Director’s Cut (WiiU), Disney Infinity (WiiU), Just Dance 2013 (WiiU), Rayman Legends (WiiU), Scribblenauts Unmasked: A DC Comics Adventure (WiiU ve 3DS), Disney’s Planes (WiiU), Shin Megami Tensei IV (3DS), Skylanders SWAP Force (WiiU ve 3DS), Tom Clancy’s Splinter Cell: Blaklist (WiiU), Sonic Lost World (WiiU ve 3DS), Watch_Dogs (WiiU)

Bu oyunların çıkış tarihleri değişmekte ama genel olarak baktığınızda, geniş bir kütüphane bizleri bekliyor gibi. Tek üzüntümüz, oyunların WiiU kontrol kolunu ne derecede etkili kullandıklarını görememiş olmamız.

Eshop

Nintendo durmuyor ve eShop katalogunu genişletmek için de elinden geleni yapıyor. İndirilebilir içerik sunduğu bu sisteme ait bize sunduğu oyunlar da şu şekilde:

Ballpoint Universe, Cludberry Kingdom, Coaster Crazy Deluxe, DucTales Remastered, Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara, Mutant Mudds Deluxe, Oddworld: New ‘N’ Tasty, Scram Kitty & His Buddy on Rails, Shovel Knight, Spin the Bottle: Bumpie’s Party ve A World of Keflings.

Legend of Zelda: The Wind Waker HD

2002 yılının denizlerde 20.000 fersah gezdiği Link hikayesinin HD versiyonu olan LoZ: The Wind Waker HD şahane grafiklerle karşıladı bizleri. Görselliğinin, özellikle yüksek çözünürlüklü haliyle bir harika olduğu bu oyunda, önceki oyunlarda olduğu gibi  adalar arasında gezip baş düşmanı Ganodorf’u yenmenin peşinde.

Asıl oyunda var olan ve Gameboy Arcade ile GameCube arasında iki kişilik bağ kurmaya yarayan Tingle Tuner, bu oyunda farklı bir hal almış durumda. Tingle Bottle denen eşyayı bulduğunuzda, bir not yazma şansınız oluyor ve bunu Miiverse’e yolluyorsunuz. Eğer birisi bunu görür ve cevap yazarsa, mektup yazıp okyanusa attığınız bu şişe sahile vuruyor tekrar ve okuyabiliyorsunuz. Eğer isterseniz bu mesaja bir ekran görüntüsü de ekleyebiliyorsunuz.

1080p çözünürlükte çalışan ve özüne sadık olmasına rağmen gözleri kamaştıran bu oyun bizlerle Ekim 2013’te buluşacak.


The Wonderful 101

Bir grup süper kahramanın uzaylı saldırganlara karşı savaştığı bu oyunda, aynı Pikmin’de olduğu gibi WiiU kumanda kolunun başarılı bir kullanımını gördüğümüzü söyleyebiliriz. Kumanda koluna çizdiğimiz sembollerle oyundaki kahramanları bir araya getirerek savunma ya da saldırı yapmamızı sağlıyor. Bu yetenekleri de oyun içindeki karakter gelişim ekranından alıyoruz.

Ayrıca 5 oyuncuya kadar co-op desteği sunan bu oyuna elimizi sürebilmek için, 15 Eylül 2013’ü beklemek zorundayız.

Donkey Kong Country Tropical Freeze

Geçmişten bugüne yapısını çok değiştirmeyen Donkey Kong, bu sefer alternatif kamera açıları, dinamik sahneler ve bu aşamalarda hareket eden karakterimize dönüşmüş durumda. Bu dinamik sahneler yeni oynanış mekaniklerini de yanında getiriyor. Yeni mekanikler de yeni kamera açılarını tetikliyor. Üstelik, bunları Diddy Kong ya da Dixie Kong’un da desteğiyle 2 kişilik bir maceraya dönüştürebiliyoruz. Su altlarından karanlık mağaralara, yokuş aşağı yollardan şelalelere kadar 5 farklı harita bizi bekliyor.

İçinizdeki tatlı mı tatlı Kong’u uyandırmak için ise, Kasım 2013’ü beklemek zorundayız.

Bayonetta 2

Eğer gözünüz her köşede uzun saçlı, kırmızı silahlı Bayonetta’yı arıyorsa, size kötü bir haberimiz var. Birisi eline makası almış, güzeller güzeli karakterimizin saçlarını kısacık hale getirmiş. Ama bu kesim ne güzelliğinden, ne de bel altı referanslarından bir şey kaybettirmemiş kendisine. Üstelik artık elindeki ve tpouklarındaki silahlar da, hoş bir mavi tonunda karşılıyor bizi. Dövüşlerin hareketliliğinde herhangi bir kaybı olmayan Bayonetta 2,  yeni hareketleri ile daha da fazla aksiyon dolu görünüyor. 

Herhangi bir ay belirtilmese de, Bayonetta 2 bizimle 2014 yılı içinde buluşacak.

Super Smash Bros.

Donkey Kong’dan Mario’ya, Pokemon’dan Kirby’ye kadar her türlü Nintendo karakterinin bir arada savaştığı, Super Smash Bros.’un yeni versiyonu hem 3DS’e, hem de WiiU’ya çıkmakta. Doyurucu görsellik, farklı dövüş stilleri ve çeşit çeşit karakter ile bu cümbüşün yeni ayağı 2014 yılında bizlerle olacak. Ama öncesinde size bir tüyo: Savaş alanında bir Mega-Man görünüyor...

GÖRDÜKLERİMİZ BİZİM OLSUN

Nintendo’nun etkinliği bu şekildeydi, içeriğini mümkün olduğunca madde madde paylaşmaya çalıştık. Sunumun kendisi iyi değildi, teknik aksaklıklar olarak nitelendirebileceğimiz bir konu bu tabiki. Ayrıca E3’te Nintendo’yu konferanssız görmek bizi biraz üzmedi değil. Beklentilerin karşılanmasından öte, bir geleneğin bozulması şeklinde üzüldük sadece.

Bu DirectTV’nin bize gösterdiği üzere, Nintendo ölmedi, Nintendo hala güçlü kalp atışlarıyla yaşıyor. Sadece diğer firmalardan daha farklı bir ritimde atıyor, hepsi bu.

Eğer izlemek isterseniz, kaydı burada bulabilirsiniz;

YORUMLAR
Parolamı Unuttum