Nintendo, Pokemon Bilgilerini Sızdıran Siteyle İlişkisini Kesti

İşin altından bir oyun sitesi yazarı çıktı

Geçtiğimiz Kasım ayında Pokemon Sword & Shield ile ilgili önemli bilgiler internete sızmış, oyunun çıkış tarihi yaklaştıkça da sızan bilgilerin miktarı artmıştı. Elbette bu durum ne Nintendo, ne de oyunu merakla bekleyen oyuncular için iyi oldu. Sonuçta kimse üzerinde o kadar zaman çalışılan bir oyunun kritik bilgilerinin ortaya saçılmasını istemez.

Nintendo bir süredir bu sızıntının kaynağını tespit etmeye çalışıyordu ve The Pokemon Company'yle birlikte bu kaynağı buldular. Sızıntının oyun basınından kaynaklanmış olduğu tespit edildi, suçlu ise Portekiz'de yayın yapan FNintendo sitesi.

Sızıntıları bu web sitesi için oyunu incelemek adına Pokemon Sword & Shield'ı erkenden alan bir çalışan yapmış ve oyunu oynadıkça da daha fazla bilgi sızdırmış. Normalde erken inceleme kopyaları önemli ambargolarla birlikte geliyor ve biz de bu tür durumlarda söz konusu ambargo tarihine ve kurallarına harfiyen uyuyoruz. Yani ortada çok ciddi bir ihlal söz konusu ve bu yüzden Nintendo söz konusu siteyle tüm ilişkilerini kesmeye karar verdiğini belirtmiş.

FNintendo sitesi de yaptığı açıklamayla söz konusu yazarla bağlarını kopardığını belirterek Nintendo ve The Pokemon Company'den özür dilemiş. Ancak bu özrün kabul göreceğini hiç sanmıyorum, dolayısıyla onbir yılı aşkın süredir birlikte çalışan bu ilişki de sona ermiş oldu. İşin kötü yanıysa bunun tamamen Nintendo odaklı bir site olması, dolayısıyla bu kararın site için etkisi pek de iyi olmayacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum