NiOh'a Hikaye DLC'si İle Tek Gözlü Ejderha Geliyor

Bu ejderha başka ejderha

NiOh'un ilk hikaye DLC'si olan "Dragon of the North" (ya da Japonya'daki ismiyle The Dragon of Tohoku) 2 Mayıs'ta bizlerle olacak. DLC'de yeni senaryolar, yeni silah türleri, yeni karakterler, yeni gardiyan ruhları, yeni yokai'ler ve yeni bölümler bulunacak.

Aynı gün yayınlanacak olan ücretsiz güncelleme ise oyuna çevrimiçi PvP özelliğini de ekleyecek. NiOh temelinde hikaye odaklı bir oyun olsa da oyunun direktörü Yosuke Hayashi özellikle de Dark Souls hayranlarının PvP fikrini cazip bulduklarını düşünerek bu özelliğin de oyunda yer almasını istemiş. Lanse edilirken bile 'Dark Souls' ismini kullanan bir oyunun bu tür ince detaylardan da faydalanmak istemesi gayet normal. Yine de bu özelliğin Dark Souls'ta olduğu kadar ilgi çekip çekmeyeceğini bekleyip göreceğiz.

> Nioh'un İnceleme Notları Açığa Çıktı

Dragon of the North isminde geçen ejderha, bildiğimiz uçan ejderhalardan değil. Oyun Japon tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Date Masamune'yi konu alıyor. Masamune'nin takma ismi ise 'tek gözlü ejderha" anlamına gelen "dokuganryu". Tohoku ise Masamune'nin kontrolü altındaki bölgenin ismi. Masamune bu bölgede 1600 yılında ünlü Sendai şehrini kurmuş ve bu da tarihte Masamune'nin gücüne dair dönüm noktalarından biri olarak kabul ediliyor. 1600 senesinin aynı zamanda NiOh hikayesinin merkezinde yer aldığını da hatırlatalım.

William bu DLC sayesinde Japonya'nın kuzey bölgelerine gidecek, Sendai'ye ulaşacak ve hatta Date Masamune ile bizzat karşılaşabilecek. Bu karşılaşma muhtemelen dostane biçimde olacak ama elbette oyunda bizi ne gibi sürprizlerin beklediğini henüz bilmiyoruz.

PS4'e özel olarak çıkan NiOh için Ömer ile Eren'in hazırladığı İlk Bakış videosunu aşağıda izleyebilirsiniz:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum