NNID İle Giriş Yapan Onbinlerce Nintendo Hesabı Hacklendi

Merak etmeyin, kredi kartı bilgileri güvende

Nintendo, Nintendo hesaplarına girmek için Nintendo Network ID kullanan hesaplardan yaklaşık 160 binin kısa süre önce hack girişimlerinden etkilendiğini duyurdu. Buna göre hackerler söz konusu hesap sahiplerinin isim, ülke, doğum günü gibi özel bilgilerine erişmiş durumda ama sızan bilgiler arasında kredi kartı bilgileri mevcut değil.

Nintendo, ilk olarak Nintendo hesabına giriş için NNID kullanımını devre dışı bıraktı ama yine de ele geçen bu bilgiler de hackerların şifrelerinize ulaşmasını sağlayabilir. Sonuçta güvenlik sorusu olarak cevaplanabilecek bazı bilgiler de hackerların eline geçmiş durumda.

Firma hesabınıza girmek için NNID kullandıysanız derhal şifrenizi başka bir yerde kullanmadığınız farklı bir şifreye değiştirmenizi ve 2FA (iki aşamalı koruma) özelliğini aktifleştirmenizi tavsiye ediyor.

Eğer birileri sizin adınıza Nintendo'nun kendi mağazalarından (My Nintendo Store / eShop) alışveriş yapmışsa hemen Nintendo'yla irtibat kurmanız isteniyor, bu yetkisiz alımlar iptal edilecek.

Hesabı hack girişimlerinden etkilenen herkese geçmiş olsun.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum