NVIDIA Shadowplay Oynunuzu Arkada Kaydedecek

Yeni nesil konsollar yapar da PC yerinde durur mu hiç?

Yeni nesil konsolların sürekli farklı dakikalarda da olsa oyunu arkada kayıt altına aldığını ve istediğiniz zaman bunu paylaşma imkânı sunduğunu biliyoruz. Bu konuda PC üçüncü parti yazılımlarla uzun süredir imkan tanıyorken, NVIDIA kart kullananlar için yeni bir ihtimal doğmuş durumda.

NVIDIA Experience adı altında ücretsiz olarak yayınlanacak olan programda bulunan Shadowplay özelliği, oyununuzun son 20 dakikasını sürekli kayıt altında tutacak. 1920x1080 çözünürlükte 60fps kayıt yapabilen sistem, tahmin edeceğiniz üzere genişçe bir sabit disk ve bütün bu işlermi donanımsal olarak  yürütebilecek ekran kartına ihtiyaç duyuyor. GTX 600 ve GTX 700 serilerinde bulunan H.264 kodlaması ile işlemi gerçekleştiren sistem, daha altı olan ekran kartları ile uyumlu değilmiş.

28 Ekim’de sunulacak olan NVIDIA Experience, belirttiğimiz üzere ücretsiz olacak. Aşağıdaki videodan otomatik kayıt dışında sizin başlatıp durdurduğunuz modun da çalışma prensiplerini, sistemin geri kalanı ile birlikte görebilirsiniz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum