Oculus Rift Hız Treniyle Buluştu

Jeton bedava.

Sanal gerçeklik isminin gün geçtikçe daha çok zikredildiği malumunuz. Bu fikrin yeni nesildeki atalarından olan Oculus Rift, yerinde sayıyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Almanya’daki Kaiserslautern Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin görsel sanatlar profesörü olan Thomas Wagner, konuyu hepimizden daha fazla ciddiye almışa benziyor. Oluşturduğu projeyle birlikte gerçek bir hız treni deneyimini sanal gerçeklik ile buluşturan Wagner, test sürüşü yapan insanların tümünden tam not almış.

Alman hız treni üretici firması Mack Rides ile işbirliği içerisinde yürütülen proje, hız treni deneyiminin Oculus Rift sayesinde sanallaştırılmasına dayanıyor. Yaptıkları yüzlerce deneme sürüşü ve animasyon kurgularından sonra sonunda istedikleri deneyime ulaştıklarını söyleyen profesör, durumu daha da ileriye taşıyacak gibi.

Önceleri trenin kıvrım yapacağı yerleri manuel olarak uygulamalarına işleyen ekip, şu an çalıştığı kodla birlikte artık bu işlemi otomatik yapıyor. Yani Oculus Rift, bulunulan pozisyonu otomatik olarak algılayıp, animasyonu bu duruma göre şekillendiriyor. Denekler ise şimdiye kadar hiçbir mide bulanma belirtisinin oluşmadığını söyledi. Bu modern oyunlarda bile zor sağlanırken, böyle bir proje için önemli bir adım.

Geleceğin şekillenişi beni artık iyice heyecanlandırır oldu. Lucy’nin gökyüzünde elmaslarla dolaşması gün geçtikçe kolaylaşıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum