Oculus Rift VR'da Skyrim Nasıl Görünüyor?

Bir göz atmak istemez miydiniz (hâlâ atmadıysanız tabi)?

Bu aralar her yer Oculus Rift sanal gerçeklik gözlüğü ile ilgili haberlerle dolup taşıyor. Daha geçtiğimiz Cumartesi Nurettin'in şu haberine konu olan Rift, haftanın başında yeniden karşımızda. Kimileri için oyunculuğu değiştirebilecek potansiyele sahip olan ve pek çok oyun geliştiricisini rüzgârına katan ürünle birlikte Skyrim nasıl gider hiç merak ettiniz mi?

Şu anda hâlâ geliştirilme aşamasında olan Oculus Rift VR, 1280 x 800 (her göz için 640 x 800) piksel çözünürlük sunuyor. Şimdilik sadece bilgisayar desteği olan üründe DVI, HDMI ve USB bağlantı destekleri mevcut. Oculust'un geliştirdiği ve cihazda kullandığı 1000hz'lik takipçi (tracker), ivmeölçer, jiroskop ve manyetometre üçlüsüne sahip. Videolardan izlediğimiz kadarıyla iddia ettiği şeyi çok iyi yerine getirebilen cihazın, kendisini deneme şansı bulan kullanıcılardan da tam not aldığını belirtelim.

Yukarıda saydığım özelliklerin, hâlâ geliştirilme aşamasıda olan Oculust Rift VR'a ait olduğunu da unutmayın. Yani bize gelene kadar daha da gelişecek, daha da güzelleşecek (en basitinden tasarım değişecek ve FullHD çözünürlük desteği getirilecek). O nedenle beklentilerinizi büyük tutun diyor ve sizi, Kotakuokurlarından Chris Galizzi'nin Skyrim videosuyla baş başa bırakıyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum