OGZ İMC #5 - En Sevdiğimiz Star Wars Oyunları!

Güç hepimizle olsun.

Star Wars? Star Wars! Açıklamasını yapmama gerek yok herhalde? Dünyada milyonlarca insanın, on yıllardır hayatlarında kendisine yer eden film serisi Star Wars için geçen günlerde iki adet çok büyük açıklama gördük. Birincisi serinin yeni filmi The Last Jedi fragmanıydı. Diğeriyse DICE'ın üstlendiği çoklu oyuncu shooter'ı Battlefront'un ikinci oyunuydu. Hazır bu hafta, Star Wars açıklamalarıyla geçmişken, ben de OGZ İMC'nin beşinci bölümünde yazarlarımıza en sevdikleri Star Wars oyunlarını sorayım dedim:

Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy(Yasin Madyb İlgün)

En sevdiğim Star Wars oyunu Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy! Oyunun çok oyunculu modu ayrı bir efsaneydi, ışın kalıcı kapışmaları ayrı. Dahası"gücü" kullanıp da eşi dostu lavlara, sonsuz çukurlara atma, Darth Vader gibi güç ile ümük sıkma, Palpatine gibi yıldırım atma falan hepsini ben bu oyunda tecrübe ettim. Senaryo modu da çok keyifliydi, asi Jedi Kyle Katarn ile ne badireler atlattık. Sonra daha bir de senaryo modu çok güzel modlanabiliyordu. Yüzlerce Jedi ve Sith Reborn elemanlarını savaştırabiliyorduk. Harika bir oyundu, yazarken duygulandım. Keşke asıl bunun yenisi çıksa düzgün bir şekilde.

 

X-Wing, Tie Fighter, Rebel Assault, Jedi Knight II (Nurettin Tan)

Bence kişi kendine yakışan Star Wars oyununu üzerine giymelidir, deyip işin içinden sıyrılmak istiyorum ama olmuyor. Her ne kadar SW hayranı olmasam da düşününce bayağı bir oyununu sevdiğimi gördüm. Hadi bakalım yaşımızı belli edelim gene. X-Wing ve Tie Fighter hayatımda gördüğüm en güzel simülasyon oyunlarıydı ve tek klavyede iki kişi oynardık zamanında. Birimiz gemiyi kullanır diğeri co-pilotluk yapardı.Sonracıma CD oyun günlerinin ilk oyunlarından Star Wars: Rebel Assault. Son olarak da Star Wars Jedi Knight II, neden? Çünkü en iyi kılıç dövüşü düellosu mekaniği o oyunda vardı. Hatta bu kış dört kişi buluşup, eski günleri yad ettik, çok da eğlendik, hepsini kestim. Don't underestimate my mouse refleksleri!

 

Force Unleashed 2(Emre Özdemir)

Star Wars'u sevsem de oyunlarına ya yetişemedim ya da sevemedim. Şimdi "İçlerinde en sevdiğim Force Unleashed 2 diyebilirim." desem eminim ağzıma kürekle vurmak isteyenler kuyruğa girecektir, fakat biraz önce de bahsettiğim gibi o 'efsane' Star Wars oyunlarına teknik aksaklıklardan dolayı yetişemediğim için son dönem oyunları ile biraz haşır neşir oldum. Açıkçası Battlefront'tan çok ümitliydim, fakat oyunda tek kişilik mod olmaması ve basit bir PvP'den öteye geçememesi beni çok üzdü. Force Unleashed 2 dememin sebebi oyun dinamiklerinin tatmin edici olmasıydı (oyunun sonunda Darth Vader ile kapışmamızı yok sayarak, unutarak yazıyorum. hatırlamayı da reddediyorum!). Fakat ne zaman ki yeni dönemde rol yapma ögeleri ile doyurucu bir Star Wars oyunu yaparlar, o zaman kendisi favorilerime eklenir. Kıhhhhh, psssssss...

 

Jedi Academy(Baran Köse)

Jedi Academy'nin bendeki yeri bambaşkadır. CM 01/02 ve  Baldurs Gate II ile birlikte hala bilgisayarımda yüklüolan 3 oyundan biri. Aşırı tatmin edici bir hikayesi ve değişik modlardan oluşan online kısmı sanki bambaşka 2 oyun oynuyormuş hissi yaratıyor. 2017 yılında çıkan hiçbir Star Wars ya da türevi oyunlarda Jedi Academy'deki  "yağ gibi akan" dövüş sistemi Olmadı. Gerçekten bak abartmıyorum, gerek ışın kılıcı kullanımı gereksr de force kullanımı o kadar organikti ki iliklerime kadar hissediyordum oynadığım karakteri. 

 

Rogue Squadron(M. İhsan Tatari)

Aslında en sevdiğim Star Wars oyunu (doğal olarak) KOTOR fakat değişiklik olsun diye ikinci favorimi yazacaktım. Yani Jedi Knight: Jedi Academy ama onu da benden önce kapanlar olmuş :) O yüzden üç numara gelsin: Rogue Squadron.

Luke Skywalker'ı yönettiğimiz yapımda X-Wing, Y-Wing ve A-Wing gibi çeşitli gemileri galaksinin bir ucundan öteki ucuna uçurup, çeşitli gezegenlerdeki görevleri yerine getirirdik. X-Wing'lerin kanatlarını kapatıp torpido atmaktan tutun da Y-Wing'le AT-AT'lerin bacaklarına kanca dolayıp düşürmeye kadar envai çeşit atraksiyona girerdik. Hatta bazen Han Solo ve Chewy de Yüzyılın Şahini'ni kapıp yardımımıza koşardı. Keyifli bir oyundu ama bir o kadar da zordu. Devam oyunları hep konsollara geldiğinden onlara bakmak hiç kısmet olmadı.

Geçenlerde GOG sağ olsun yıllar sonra alıp tekrar oynama fırsatı buldum. Hâlâ güzel, tavsiye ederim. Yine de gönlümün birincisi KOTOR tabii u_u

 

Knights of the Old Republic(Eser Güven)

Offf zor soru bu be. Jedi Academy'i ben de çok severim bir kere. Cıv cıv diye az ışın kılıcı sallamadım, kardeşimle az kapışmadık o oyunda. Ama işte burada KOTOR'dan bahsetmezsek bizi döverler, linç ederler arkadaşlar.

Ben ki her oyunda iyilik temsali gibi gezerim, melek gibi davranışlar sergilerim, herkese yardım ederim; ilk defa bir oyunda kötülüğün beni çektiğini hissetmiştim yahu! Hele oyunu pırıl pırıl bir Aydınlık Taraf neferi olarak bitirmeye çalışırken Darth Malak'ın gücüne şahit olduktan sonra "neden olmasın" diyerek baştan başlamıştım ve bildiğiniz Karanlık Taraf'a geçmiştim. Milletin canına okudum, bundan deli keyif aldım ve nihayetinde de Sith Lordu oldum. Güç benimleydi ve ben onu kötülük yapmak için kullandım. KOTOR Aydınlık ve Karanlık Taraf'ları mükemmel biçimde işleyen, gerçekten de zamanının ötesine bir rol yapma oyunuydu. Ah unutmadan, KOTOR'u bu kadar sevmemin sebepleri arasında bir de Bastila var tabi <3

 

Jedi Outcast(Alp Pektaş)

Star Wars’a en uzak yazar olarak Jedi Outcast'i çok severim. Filmlerde de olsaydı dediğim Kyle Katarn’ın Kejim'den başlayan macerasına eşilk ediyorduk. Lazer silahlarıyla başlayıp, Jedi güçlerini elde ederek Stormtrooperları ve Sithleri indirmek gayet tatmin ediciydi. Saberrealisticcombat hilesiyle ışın kılıcını olması gerektiği gibi kullanabiliyorduk. Bazı bölümler kafa karıştırsa da genel olarak tasarımları fena değildi. Luke ve Lando gibi karakterleri de görmek mümkündü. Diğer yazar arkadaşlarımın aksine Jedi Academy’yi beğenmemiştim. Gönlümün Star Wars oyunu Jedi Outcast idir.

 

Star Wars: Battlefront(Gencer Fenercioğlu)

Star Wars'un video oyunu dendiğin zaman Star Wars evreninde bulunan neredeyse her şeyi kullanası geliyor insanın. Karakterler, askerler, araçlar, uzay gemileri... Bu söylediğim özellikleri içerisinde barındıran oyunlar tabii ki de Battlefront serisidir. Ama DICE'ın değil, Pandemic Studios'un geliştirdiği Battlefront olacak. Bana göre video oyun dünyasının altın çağı olan 2004-2005 yıllarında tanıştığım Battlefront 1 ve 2 oyunları hala vazgeçilmez birer yapım niteliğinde. Eski Battlefront serisinde gördüğüm görsellik, haritalar, Galactic Conquest ve Hero Assault modları ve özellikle uzay savaşı modunu hala türe yakın olan hiçbir oyunda göremedim. Umarım EA, Battlefront 2'de şu uzay savaşı modunu ve oyunun diğer içeriklerini iyi işler de, artık LucastArts Battlefront'u anmak zorunda kalmayız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum