Ölüm Tehditlerinin Yeni Hedefi Cyberpunk 2077’nin Geliştiricileri

Bu zihniyeti anlamak mümkün değil

Dün akşam güncel bir gelişme olarak Cyberpunk 2077’nin bir kez daha ertelendiği haberini sizlerle paylaşmıştık. Elbette bizleri üzen bir gelişme bu, ama bazıları bu meseleyi gerçekten çok abartıyor.

Tabii ki oyunu büyük bir hevesle bekleyen hayranları üzüntülerini, kırgınlıklarını dile getirebilirler. Lakin bu eleştirilerin boyutu, geliştirici ekibi ölümle tehdit etme noktasına varınca artık kabul edilebilir sınırları aşmış oluyor.

Daha önce Spider-Man: Miles Morales ve Insomniac Games örneğinde gördüğümüz gibi bu sefer de ölüm tehditlerinin hedefinde CDPR ekibi var. Oyunun geliştiricilerinden Andrzej Zawadzki, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda; “Cyberpunk 2077’nin ertelenmesi ile ilgili bir hususa dikkat çekmek istiyorum. Sinirli, üzgün, kırgın hissediyorsunuz ve bu konu hakkında görüşlerinizi dile getirmek istiyorsunuz, anlıyorum. Ancak, geliştiricilere ölüm tehditleri göndermek yanlış ve kabul edilemez bir şey. Nihayetinde bizler de sizler gibi insanlarız” diyor.

Açıkçası bu konu benim canımı epey sıkıyor. Oyun severler olarak bazı şeylere kızmak, eleştirmek hakkımız. Tepkimizi ortaya koymakta hiçbir sakınca görmüyorum. Ama bunun farklı yolları var. Ölüm tehditleri savurmak ise kesinlikle bu yollardan birisi değil. Geçmiş dönemlerde benzer durumlar yaşandığında, münferit hadiseler olarak görüp önemsemeyebiliyorduk belki. Ama son dönemlerde artık iyice artmaya ve neredeyse normalleşmeye başladı. Bu nedenle bir noktada bizlerin de bu konuda görüşlerimizi dile getirmek ve bu yapılanları daha net bir şekilde eleştirmek durumunda olduğumuzu düşünüyorum. Sizlerin fikirlerinizi de almak isterim. Ne dersiniz, sizce de bunlar münferit hadiseler mi yoksa oyun dünyasında gittikçe artan bir olay haline mi geliyor?

YORUMLAR
sSnake
28 Ekim 2020 17:26

Zaten anlamadığım bir konu da herkesin bir anda cyberpunk türünün müdavimi gibi dört gözle oyunu bekleme moduna girmesi. Toplasan iki elin parmağını geçmeyecek sayıda bu türde oyun var kayda değer bunca zamandır nasıl yaşıyordunuz.

creepylord
sSnake
29 Ekim 2020 12:23

:D CDPR yüzünden bekliyorlar. Oyun basını yüzünden, hatta Witcher serisi bile sorumlu bu dört gözle bekleyişten. Ve bu konu hakkında sizin de dediğiniz gibi tür hakkında gram fikri olmayıp sırf bu sebeplerden ötürü oyunu ön sipariş eden ciddi bir kitle olduğunu, o kitlenin de çıktığı gün oyunu beğenmeyip yerden yere vuracağını düşünüyorum.
Hatta bazıları o kadar Witcher benzeri bir oyun bekliyor ki, en çok da onlar üzülecek. Oyun niye 3. şahıs kameradan oynanmıyor, kesinlikle almayacağım diye şikayetlenenler vardı. Artık kısmet :D Çıktığı gün hep birlikte göreceğiz.

Haberin konusu da çok şaşırtmadı. En abuk olaylarda bile hiç tereddütsüz tehditler savuran bi anlayışın artık bilmemkaçıncı ertelemeye sessiz kalmasını beklemiyorlardı herhalde.

sSnake
creepylord
29 Ekim 2020 16:41

Witcher'ın yanında bir GTA deneyimi hevesiyle oyuna atlayanlar da var, GTA'nın cyberpunk kılıflısı diye. Üstüne bir de çoklu oyuncu modunda yaşanacak hile curcunasını bekle ver gör.

Benim şahsi beklentim hikayesinin derinliği ve ana felsefesinin çok ciddi bir şekilde, ayağı yere basan temellere dayandırılarak işlenmesi olacaktır. Cyberpunk türünü diğer türlerden en çok ayıran ve türü hayranları için özel kılan nokta da bu zaten.


İses
28 Ekim 2020 15:11

???

Hayat memat meselesi oldu

Bu yeni yetmeleri anlamak çok zor.

Parolamı Unuttum