Oyun Korsanlığı Sanıldığı Kadar Tehlikeli Boyutlarda Değil

Yeni araştırmaya göre korkulacak bir şey yok…

Aalborg ve Waterloo Üniversiteleri ile Copenhagen Business School tarafından ortaklaşa yapılan araştırmaya göre illegal oyun indirme dünya genelinde yaygın bir aktivite ancak sektörün iddiasının aksine kimsenin kimseyi tehdit ettiği yok.

Üç aylık bir araştırma sonucu elde edilen bilgiler gösteriyor ki –araştırmanın sadece torrent indirmeleri üzerinden yapıldığını belirtelim- 90 günlük zaman dilimi içinde 12.6 milyon kişi 173 oyunu illegal bir şekilde edinmiş. Bilgiler doğrultusunda oyun korsanlığının yaygın olduğu ancak Entertainment Software Association’ın yayınladığı son araştırma sonuçlarındaki kadar korkutucu boyutlara ulaşmadığı ortay çıkıyor. Peki ESA araştırmasının sonuçları nedir diye sorarsanız hemen yanıtlayalım; kendileri bir ayda 200 oyunun 100 milyon kez indirildiği açıklamışlardı.

Tam şuradan ulaşabileceğiniz Distribution of Digital Games via BitTorrent adlı araştırma sonuç itibarı ile P2P oyun korsanlığının son derece yaygın ve coğrafi olarak dağınık bir doğru çizdiğini söylerken, rakamların yaygın efsanelerin pek de doğru olmadığını ortaya koyuyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum