Pac-Man 256: Eski Dostumuz Hiç Bu Kadar Eğlenceli Olmamıştı

Waka-waka-waka…

Crossy Road adlı mobil oyunlarıyla bizleri o eski ve eğlenceli Frogger günlerimize geri döndüren, ekledikleri yeni özelliklerle de takdirimizi kazanan Hipster Whale, bir başka Atari klasiğini daha über eğlenceli bir şekilde ceplerimize konuk ediyor: Pac-Man 256.

Pac-Man’in meşhur ‘Map 256 Glitch’inden esinlenen oyun… Efendim? Map 256 Glitch ne mi? Şöyle özetleyeyim: Eski Pac-Man (ve Ms. Pac-Man tabii ki) oyunları 8-bit mimarisi üzerine kurulu olduğundan en fazla 255 harita çizebiliyordu. Eğer yeterince iyiyseniz ve 256’ncı haritaya kadar ölmeden ulaşırsanız oyun bozuluyor ve ekranın yarısı bir sürü renkli harfle doluyordu. O dönemin oyunlarında sıklıkla görülen bu durumu “Kill Screen” adıyla da biliyor olabilirsiniz. Bu ekrana ulaşanlara o zamanlar Sensei gözüyle bakılırdı elbette.

Ne diyorduk? Pac-Man’in meşhur ‘Map 256 Glitch’inden esinlenen oyun bizleri rastgele olarak tasarlanan, sonsuz bir Pac-Man haritasına atıyor. Üç meşhur hayaletimiz Pinky, Blinky ve Inky her zamanki gibi peşimizde. Ama farklı özellikler ve taktikler geliştirmişler. Mesela Pinky artık bir köşede nöbet tutuyor ve bizi görür görmez bir ok gibi üzerimize atılıyor. Onlara farklı özelliklere sahip yeni hayaletler de eşlik ediyor.

Tabii bu esnada eski dostumuz Pac-Man’in eli de armut toplamıyor. Oyunun içine ağzımızdan lazer püskürtmemizi, düşmanlarımızı yavaşlatmamızı ya da devasa boyutlara ulaşmamızı sağlayan çeşitli power-up’lar eklenmiş. Yeteri kadar nokta toplayabilirseniz bunları tek tek açabiliyor, hatta seviye atlatabiliyorsunuz. Kesintisiz bir şekilde 256 nokta yemeyi başardığınız takdirde de sizi minik bir sürpriz bekliyor.

Ama Glitch’i, oyunun en büyük düşmanını unutmamak gerek. Biz labirentte dolaşırken o da ekranın en altından yukarı doğru yavaş yavaş yükselmeye ve karşısına çıkan her şeyi renkli harflere dönüştürmeye başlıyor. Yakalanmamaya dikkat edin.

Android ve iOS platformlarına ücretsiz olarak indirilebilen Pac-Man 256 size her gün 6 jeton veriyor. Bu jetonları kullanarak oyunun power-up’lı versiyonunu oynayabiliyorsunuz. Jetonlarınız bittiğinizde de üç seçeneğiniz var: 2 TL’ye 12 jeton almak, 19 TL’ye oyunu satın alıp sınırsız jetona sahip olmak ya da ücretsiz ama power-up’sız olarak oynamaya devam etmek. Üçüncü seçenek oyunun kendisi kadar eğlenceli olmasa da özelliklerinizi geliştirmek açısından faydalı. Ayrıca her 10 dakikada bir bedava olarak yeni jeton veriyor oyun size. Ya da bir-iki reklam izleyerek stokunuzu tamamlayabiliyorsunuz da. Yani sömürücü değil, adil bir sistemi var oyunun.

Oynayın gari!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum