Paradox Mods’un Hedefi; Steam, Epic ve Konsollar Arasındaki Sınırları Kaldırmak

Cities: Skylines'ın 50 tonu...

Paradox geçtiğimiz günlerde kendi mod platformunu kullanıma sundu. Pek çok geliştiricinin ürünleri Steam Workshop üzerinden kolaylıkla mod yüklenmesine imkan veriyor malum. Hal böyleyken "Paradox Mods gibi bir platforma ihtiyaç var mıydı?" sorusu gelebilir akıllara. Ancak Paradox'un hedefi farklı. 

Paradox, oyunlarının hangi platformda olursa olsun Paradox Mods üzerinden modlanabilmesini hedefliyor, aradaki sınırları kaldırmayı hedefliyormuş.

Sitede duyurulan oyunlar; Cities: Skylines, Stellaris ve Surviving Mars. Bu oyunlar için halihazırda bazı modlar da siteye yüklenmiş durumda. Siteye giriş için bir Paradox kullanıcı kaydınızın olması gerekiyor.

Temelde Workshop ile benzer şekilde çalışan Pardox Mods, Steam'e kıyasla daha geniş bir gruba hitap ediyor. Oyunları Steam, Epic Games Store, GOG veya bir başka platformda almış olmak fark etmiyor, hatta konsol kullanıcıları da buradan istifade edebilecekler.

Paradox'tan Anders Törlind verdiği röportajda "Steam mod desteğinin sadece Steam kullanıcılarına hizmet ettiğini biliyoruz. Fakat her geçen gün daha büyük oranda oyuncu farklı platformlarda oyunlarımızı alıyorlar" diyerek böyle bir sisteme ihtiyaç duyma gerekçelerini açıklamış.

Halihazırda Xbox One için Surviving Mars modları sunuluyor sistemde; Sony ve Nintendo tarafının ne zaman dahil olacağına ilişkin ise henüz bir bilgi yok.

Paradox'un güncellenen Jomini motoru da modlar düşünülerek inşa edilmiş. Anlaşılan o ki kullanıcılar tarafından üretilen içeriklerin sayısını artırmak niyetindeler. Bakalım bu hamle nasıl bir karşılık bulacak. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum